Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj remorker

Livaković stigao u USKOK! Njegov odvjetnik kaže: Nema zašto šutjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Livaković, jedan od osumnjičenika u Slučaju remorker, stigao je na ispitivanje.

Osumnjičeni su stigli u USKOK, a njihovi odvjetnici uglavnom najavljuju 'aktivne obrane'. Nešto nakon 12 sati u USKOK je stigao i Zdravko Livaković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Određene im mjere opreza Slučaj Remorker: Livaković, Mikulić, Boban i Kezele pušteni iz Remetinca Slika nije dostupna Policija u akciji Nastavak afere Remorker: Uhićeni bivši direktori HAC-a

Njegov je odvjetnik, Nediljko Ivančević, također najavio aktivnu obranu, dodavši kako 'njegov klijent nema razloga šutjeti'. Napomenuo je kako je Livaković 'uvjeren u svoju nevinost.

Ivančević napominje i kako je njegovom klijentu drago što se ovo dogodilo, jer mu 'se ime povlači po medijima već nekoliko godina, a sada će dobiti priliku sve rasvijetliti'.

Mate Matić, odvjetnik Ivana Berketa, izjavio je kako ne može još govoriti o detaljima jer tek treba vidjeti cjelovitu dokumentaciju, dok je Mirko Batarelo, odvjetnik Damira Kezelea rekao kako je njegov branjenik uhićem još prije dva dana, te je najavio 'aktivnu obranu'.

Podsjetimo, na razgovor u policiju jučer je najprije doveden bivši državni tajnik u ministarstvu prometa Zdravko Livaković, kojemu su u Zadru potom pretraženi stan i poslovni prostor. Nakon njega policija je privela Milivoja Mikulića, još jednog državnog tajnika iz ministarstva bivšeg ministra Božidara Kalmete, ali i bivšeg čelnika HAC-a i Hrvatskih cesta (HC) Stjepka Bobana te direktore iz Viadukta Ivana Berketa i Damira Kezelea.

Sva su petorica, a posebno dvojica bivših državnih tajnika, bliski bivšem ministru Kalmeti.

>> Uhićeni pred USKOK-om, kako će se braniti?

U sklopu iste akcije uhićen je i nekadašnji financijski direktor HAC-a Josip Sapunar.

Sapunar je navodno priznao da je Kalmetinim državnim tajnicima predavao novac što su ga HAC-ovi podizvođači uplaćivali na austrijski račun češke tvrtke Remorker International Igora Premilovca. Iz HAC-a je na taj način navodno izvučeno 38 milijuna kuna, a do tog su saznanja istražitelji došli nakon što su otkrili da je na isti način preko tvrtke Remorker iz Hrvatske gospodarske komore izvučeno 32 milijuna kuna.

Livakovićev odvjetnik jučer je u Zadru najavio da će njegov branjenik iznositi 'aktivnu obranu', iako je i on tada tvrdio da ne zna za što ga se tereti. (D.Š./I.Iv./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene