Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelništvo BiH na Pantovčaku

Predstavnik Srba: 'Hrvati nisu ravnopravni u BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon četiri godine u službeni posjet Zagrebu stiglo je Predsjedništvo BiH. No, ovaj put s novim članom Bakirom Izetbegovićem.

S hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem vodstvo BiH je razgovaralo o otvorenim pitanjima: granicama, uređenju imovinskih odnosa, dvojnom državljanstvu, Luci Ploče i rafineriji u Bosanskom Brodu.

Pročitajte i ovo Mostar uoči izbora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sve zanimljiviji brojnim gostima Grad s posebnim statusom uoči izbora u BiH: ''Podjele u Mostaru izazivaju političari, a ne narod'' Ljubuški i Široki Brijeg pred izbore (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Potreban razgovor Hrvate u BiH brine budućnost nakon novih izbora: ''Hrvatski političari ne vode dovoljno računa o nama''

Predsjedatelj predsjedništva BiH Nebojša Radmanović nakon susreta je ocijenio da hrvatski narod u BiH nije potpuno ravnopravan s Bošnjacima i Srbima. 'Moje je mišljenje kako već nekoliko godina hrvatski narod u cjelini nije potpuno ravnopravan s druga dva naroda u BiH', utvrdio je Radmanović.

Predstavnik srpskog entiteta u Predsjedništvu BiH nije želio detaljno obrazlagati svoje stajalište, ali je kao elemente neravnopravnosti Hrvata prije svega spomenuo pitanje preglasavanja u institucijama BiH te pitanje jezika. 'Unutar BiH mi moramo naći snage i naći ćemo je, da osiguramo ravnopravnost svima', rekao je Radmanović.

Hrvatski predsjednik Josipović nije se previše osvrtao na ove radmanovićeve izjave. 'Bosna i Hercegovina jedan je od najvažnijih partnera RH i naš najbliži susjed s kojim dijelimo puno toga dobrog', istaknuo je predsjednik Josipović nakon susreta.

>> Prijateljski razgovori na Pantovčaku

U razgovorima je zaključeno kako o problemima ne treba samo govoriti nego poduzeti konkretne korake. Bilo je riječi i o slučaju hrvatskog branitelja Tihomira Purde. Predsjednik predsjedništva BiH Nebojša Radmanović je rekao da je slučaj Purda pravosudno pitanje i da se bosanskoheregovačka vlast neće miješati u rad suda, ali u budućnosti političari mogu poduzeti određene korake koji će spriječiti ovakve situacije. (Hina/E.F.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene