Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U podne

Perković u subotu pred istražnom sutkinjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši dužnosnik jugoslavenske i hrvatske tajne službe Josip Perković u subotu će biti izveden pred istražnu sutkinju koja će odlučiti hoće li ga pustiti na slobodu do početka suđenja ili će ostati u pritvoru, javlja Deutsche Welle.

"Nakon što je redovitim letom Lufthanse iz Zagreba prevezen u Muenchen, bit će prebačen u Karlsruhe. Kako je za Deutsche Welle izjavio državni odvjetnik na njemačkom Saveznom sudu Wolf-Dieter Dietrich, Perković će sutra u podne biti izveden pred istražnu sutkinju koja će odlučiti što dalje s Perkovićem, hoće li ga pustiti na slobodu ili će ostati u pritvoru", piše Deutsche Welle.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja" Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara

Zrakoplov Lufthanse s Perkovićem među putnicima sletio je u 14.45 sati u Muenchen, objavljeno je na internetskim stranicama zračne luke Franza Josefa Straussa.

Njemački mediji izvijestili o predaji

Dužnosnika Udbe Perkovića je Hrvatska predala Njemačkoj temeljem europskog uhidbenog naloga zbog povezanosti s ubojstvom političkog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine. S Perkovićem u zrakoplovu su pripadnici njemačke policije koji su jučer stigli u Hrvatsku.
Minhenski odvjetnički ured Forse, koji bi prema najavama trebao u Njemačkoj preuzeti slučaj Perković, u petak nije htio komentirati događaje oko njegova izručenja i najavio "više informacija" za ponedjeljak.

"U ovom trenutku ne možemo ništa reći o slučaju Perković pa čak ni to da naša kancelarija preuzima njegov slučaj u Njemačkoj", priopćeno je Hini iz odvjetničkog ureda Forse, čiji je voditelj minhenski odvjetnik Sepp-Joerg Zoglmann, za kojega je Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo rekao da će Perkovića zastupati u Njemačkoj. Ured je spreman "više informacija" dati tek u ponedjeljak. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene