Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Optužnica protiv bivšeg policajca

Slučaj Merkaš: Obrana zatražila izuzeće tužitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud ni danas nije raspravljao o optužnici protiv bivšeg policajca Mislava Merkaša, koji je svodnicima navodno dojavljivao podatke o racijama i na taj način u šest godina zaradio najmanje 162 tisuće eura, jer je obrana zatražila izuzeće tužitelja u ovom slučaju.

Uz Merkaša je optužnicom obuhvaćeno još 12 osoba, uglavnom svodnika, ali i njegova supruga Nataša Gudek Merkaš, zagrebačka policajka također osumnjičena za prodavanje informacija.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca

Izuzeće dvoje Uskokovih tužitelja obrana je zatražila ističući da Sven Mišković nema osam godina staža, koliko je potrebno za rad na uskočkim predmetima, dok njegova kolegica Željka Panza Ostrogonac na spisu radi duže nego što je propisano Zakonom o Uskoku.

Blokirana imovina policajcu osumnjičenom za korupciju

Sjednica optužnog vijeća stoga je odgođena dok se ne donese odluka o zahtjevu za izuzećem, kao i posljednja na kojoj je više optuženika razmatralo mogućnost nagodbe s tužiteljstvom.

Uskok tvrdi da se 13 optuženih udružilo zbog primanja i davanja mita, podvođenja i pomaganja u tim nedjelima. Osim što je ostale povezao u 'zajedničko djelovanje' Merkeš je, po tvrdnjama tužiteljstva, 'za novčanu naknadu i druge protuusluge', okrivljenicima za koje je znao da organiziraju pružanje seksualnih usluga redovito dojavljivao povjerljive podatke o početku i dovršetku policijskih racija usmjerenih na otkrivanje i sprečavanje prostitucije.

Tužiteljstvo tvrdi da je vodeći zagrebački policajac za prostituciju osobama koje su mu trebale biti meta 'čuvao leđa' punih šest godina. Osim što ih je obavještavao o policijskim racijama odavao im je i podatke o tajnom nadzoru, odnosno prisluškivanju telefona i praćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene