Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Koranski most: Hrastov oslobođen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće Županijskog suda u Karlovcu nepravomoćno je danas oslobodilo bivšeg specijalca Mihajla Hrastova od optužbe za protupravno ubijanje 13 i ranjavanje dvojice pripadnika neprijateljskih postrojba u Karlovcu na Koranskom mostu u rujnu.

Predsjednik sudskog vijeća Marijan Janjac u obrazloženju je rekao da je u dokaznom postupku utvrđeno da su u vrijeme događaja na Koranskom mostu u Karlovcu bile na snazi uzbune zračne i opće opasnosti, da je grad bio granatiran, a u samom su gradu pucali neprijateljski snajperisti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEpravpmoćna presuda Ivica Babić oslobođen optužbi za ratno profiterstvo Slika nije dostupna Afera 'Rubygate' Dobio slobodu kretanja: Nije joj platio za seks

Za grupu neprijateljskih vojnika koji su bili zarobljeni
na Koranskom mostu tijekom dokaznog postupka nije dokazana njihova bezuvjetna predaja jer je netko od njih u jednom trenutku viknuo 'bježmo' a zbog te činjenice ni po međunarodnom ratnom pravu nemaju status ratnih zarobljenika.

Dodavši da će u pisanom obrazloženju te okolnosti biti detaljno objašnjene, sudac Janjac je rekao da je okrivljenik u tim okolnostima postupio u nužnoj obrani.

Rekao je da se sudsko vijeće kod donošenja presude pitalo je li morao baš tako reagirati i zaključeno je da mu "ništa drugo nije preostalo".

Nakon presude županijska državna odvjetnica Ljubica Fiškuš Šumonja rekla je da u obrazloženju presude ima elemenata za pokretanje žalbe te je žalbu najavila kada dobije pisanu presudu i obrazloženje.

Ovo je bilo treće suđenju Hrastovu. U prijašnja dva završena
postupka Hrastov je bio nepravomoćno oslobođen krivnje, ali je Vrhovni sud prije točno tri godine (drugu) oslobađajuću presudu ukinuo i vratio predmet na ponovno suđenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene