Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Karlovačke pivovare: Odbačeni prigovori na optužnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu odbilo je kao neosnovane prigovore svih okrivljenika na optužnicu protiv Karlovačke pivovare kao trgovačkog društva i njezina tehničkog vodstva i time je optužnica jučer stupila na snagu.

Raspravni sudac Ante Ujević rekao je danas da je taj spis prioritetan, ali kako spis "vrvi tehničkim i drugim podatcima i potrebno je neko vrijeme da se prouči", tek će se na jesen odlučiti kad će rasprave u dokaznom postupku biti zakazane.

Pročitajte i ovo Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku Vjekoslava Bach nagodila se s USKOK-om Nije jedina Poznata voditeljica sve priznala i nagodila se s USKOK-om: Pogledajte koju je kaznu dobila

Tvrtka kao pravna osoba i pet odgovornih osoba optuženi su zbog događaja 23. veljače za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti jer je zbog ispuštanja velike količine ugljičnog dioksida u usjeku potoka kod Pivovare bila smanjena količina kisika u zraku, čime je izazvana smrt Zdravka Martinovića.

"Zbog ispuštanja velike količine ugljičnog dioksida u usjeku
potoka bila je smanjena količina kisika u zraku, pa kad je Zdravko Martinović uz potok šetao psa i došao do tog mjesta, pas je uginuo upravo zbog smanjene koncentracije kisika, a Zdravko Martinović je izgubio svijest zbog hipoksičnog gušenja, od čega je 19. ožujka preminuo u Općoj bolnici u Karlovcu", piše u optužnici.

Osim tvrtke okrivljeni su tehnički direktor Gabor Ligeti, glavni
inženjer Slaven Siladić, voditelj proizvodnje fermentacije Marinko Kovačević, voditeljica Odjela sigurnosti na radu i zaštite okoliša Zrinka Odrčić i direktorica proizvodnje Marija Tufeković.

Okrivljenici se brane sa slobode, a protiv Ligetija, kao stranog
državljanina, na snazi je mjera opreza oduzimanja putne isprave, zabrana napuštanja boravišta i udaljavanja izvan Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene