Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt Zdravka Martinovića

Slučaj Karlovačka pivovara: Petorica osuđena na zatvor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je danas proglasio krivim optužene za propuste u slučaju Karlovačke pivovare.

Petorka je proglašena krivom zbog propusta u radu zbog kojih je prije tri godine smrtno stradao Zdravko Martinović. Gabor Ligeti, tehnički direktor Karlovačke pivovare,Slaven Siladić, glavni inženjer, Zrinka Odorčić, voditeljica Odjela sigurnosti na radu i zaštite okoliša i Marija Tufeković, direktorica proizvodnje, proglašeni su krivima i dobili su kaznu zatvora u trajanju tri godine. Marinko Kovačević, voditelj proizvodnje fermentacije, također je proglašen krivim i dobio je kaznu od 2,6 godina zatvora. Karlovačka pivovara dobila je novčanu kaznu od tri milijuna kuna koju je dužna platiti u roku tri mjeseca od pravomoćne presude ili će je sud prisilno naplatiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Slika nije dostupna Županijski sud Nakon tri godine presuda za smrt Zdravka Martinovića

>> 'Sl. Karlovačka pivovara': Svjedočila supruga preminulog Martinovića

O obrazloženju odluke stoji da su tijekom fermentacije odgovorni znali da se stvaraju povećane količine koncentracije CO2 te da su propustili provjeriti u kojem je stanju cijev i gdje ona završava te nastavili s proizvodnjom znajući koje posljedice mogu izazvati. Odgovorni nisu postupili prema propisima i zbog svojih propusta izazvali su smrt.

Petero optuženih rukovoditelja pivovare cijelo vrijeme suđenja su se branili da nisu krivi, a njihovi branitelji najavili su žalbe na presudu sudskog vijeća pod predsjedanjem sutkinje Renate Miličević.U odvojenom postupku odštete od po 1,2 milijuna kuna od pivovare traže supruga, kći i sin stradalog Zdravka Martinovića koji je 23. veljače 2007., šećući uz potok, zbog ispuštanja ugljičnog dioksida iz pivovare ostao bez kisika i izgubio svijest, a nakon 20-ak dana umro u bolnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene