Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smatraju je neprovedivom

Slučaj Franak: Bankari podnijeli žalbe na nepravomoćnu presudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bankari su podnijeli žalbu na nepravomoćnu presudu u slučaju Franak. Smatraju je populističkom i neprovedivom u praksi, osobito u djelu gdje je sud bankama naložio ponovni obračun kredita po fiksnoj kamati i u kunskoj protuvrijednosti.

Iz opsežnih žalbi bankara može se iščitati kako traže izuzeće suca Radovana Dobronića u ponavljanju postupka jer smatraju da se stavio u ulogu tužitelja i prekoračio ovlasti.

>> Presuda za franak: 'Ugrožena je dobit banaka i pitanje pravne sigurnosti u ovoj zemlji'

Pročitajte i ovo Banka, ilustracija - 2 Objašnjenje stručnjaka Svanulo hrvatskim štedišama! Banke podižu kamatne stope: "Bilo je već i vrijeme" Stambeni krediti samo uz fiksne kamatne stope - 5 Od srpnja nova pravila Velika promjena u stambenim kreditima: Rastu kamatne stope, no ima i lijepa vijest

Istodobno su u Banskim dvorima prije dva dana s premijerom i njegovim ekonomskim timom, ali guvernerom središnje banke razgovarali o novonastaloj situaciji. Bankari su upozorili, kažu nam sudionici sastanka, na pravnu nesigurnost nakon nepravomoćne presude.

Premijera i ministre te središnju banku izvijestili su i kako će postupno smanjivati kreditiranje države i građana u kreditima s deviznom klauzulom. A takvih je više od 80 posto. Ipak, sudionici sastanka neslužbeno tvrde da prijetećih tonova nije bilo!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene