Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neka RH poštuje međunarodne obaveze

Slovensko veleposlanstvo: Hrvatska zna što Slovenija želi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleposlanstvo Slovenije u svom priopćenju ističe da Hrvatska već dugo zna što Slovenija hoće. Reakcija je to na izjavu Vesne Pusić, da ne razumije što zapravo želi Slovenija u vezi rješavanja problema Ljubljanske banke.

'Veleposlanstvo Republike Slovenije želi povodom izjava i nagađanja vezanih za rješavanje problematike Ljubljanske banke i dosadašnjih susreta financijskih stručnjaka Francea Arhara i Zdravka Rogića naglasiti, da Hrvatska već dugo zna što Slovenija hoće, hoće da Hrvatska poštuje svoje međunarodne obaveze i dana obećanja prilikom zaključivanja pregovora s EU-om’, stoji u priopćenju slovenskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

‘Ministar vanjskih poslova Slovenije Karl Erjavec i veleposlanik Slovenije u Hrvatskoj Vojko Volk su i u svojim javnim nastupima to više puta jasno rekli: povlačenje državnih ovlasti hrvatskim bankama koje su u suprotnosti s preuzetim međunarodnim obavezama Hrvatske’, ističe slovensko veleposlanstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Susret dvoje ministara Pusić uskoro s Erjavcem: 'Hoće li Slovenija ispoštovati memorandum iz Mokrica?' Slika nije dostupna Što je odlučio Basel? Slučaj Ljubljanske banke ponovno se zapetljava

>> Pusić o Ljubljanskoj banci: Ne razumijem što Slovenija želi

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je u četvrtak u New Yorku kako ne razumije što zapravo želi Slovenija koja izražava svoje nezadovoljstvo tijekom razgovora o problemu hrvatskih štediša bivše Ljubljanske banke.

Pusić je komentirala izjavu slovenskog šefa diplomacije Karla Erjavca koji je rekao da Hrvatska stalno mijenja stajališta o Ljubljanskoj banci te da zbog toga nije previše optimističan da će se naći rješenje.

Kako je Pusić rekla novinarima, Hrvatska o Ljubljanskoj banci ima apsolutno konzistentno stajalište i dodala da ne razumije što se sa Slovenijom dogodilo. Podsjetila je pritom da je ljetos sa slovenskom stranom dogovoreno imenovanje financijskih stručnjaka, to je i učinjeno pa su Zdravko Rogić i France Arhar već održali dva sastanka, a za idući je tjedan najavljen još jedan.

Hrvatska je ministrica vanjskih poslova također rekla kako ne može shvatiti ni to smatra li možda Slovenija da je pogriješila u imenovanju svog financijskog stručnjaka jer se svaka dva tjedna iz Ljubljane čuje drugačije stajalište.

Ponovila je kako je Hrvatska spremna rješavati pitanje Ljubljanske banke, te još jednom istaknula stajalište da to i ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom ni na koji način nisu povezana pitanja. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene