Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenski ribari kradu mreže u Savudrijskoj vali?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savudrijski ribar Michael Latin prijavio je danas policiji da mu je protekle noći nestalo dvadesetak mreža stajačica za ulov ribe list, koje je jučer oko 17 sati ostavio na 1,3 milje od obale i 1,8 milja južnije od crte razgraničenja u Savudrijskoj vali.

Danas kada se Latin vratio po njih nije ih više bilo, pa smatra da su tri tisuće kuna vrijedne mreže ukrali slovenski ribari. U prilog tome naveo je kako hrvatske ribarice u to vrijeme uopće nisu isplovljavale. Po njegovim riječima prošli tjedan je pet slovenskih ribarica, među kojima Riba 1 i Riba 2, izlovljavalo ribu duboko u našim teritorijalnim vodama, na čak četiri milje južnije od sredine Savudrijske vale.

Pročitajte i ovo Potraga za ribarom - 5 tragični brodolom Šok nakon smrti mladića: "Svi su pali u more, dozivali su ga - 'još malo, još malo', a onda je odjednom nestao" Potraga za ribarom - 8 nakon prevrtanja brodice FOTO Objavljeni detalji tragičnog brodoloma u kojem je život izgubio 29-godišnjak

Glasnogovornica istarske policije Nataša Rogić potvrdila je da su danas oko 10 sati zaprimili prijavu oštećenog ribara protiv nepoznatog počinitelja. Također je kazala kako su prošlog utorka zaprimili dojavu u ulasku slovenskih ribarica u hrvatsko more, koje su napustile nakon 15 minuta, a prije dolaska hrvatske policije.

Po Latinovim riječima, savudrijski ribari očekuju sve veći broj povreda granice na moru od strane slovenskih ribara, koje će tijekom sadašnje parlamentarne predizborne kampanje u Sloveniji, kao i uvijek do sada, njihove desničarske stranke sve više koristiti u prisvajanju hrvatskog teritorijalnog mora radi političkih poena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene