Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik u krugu obitelji

Slovenski političari ljetuju u Hrvatskoj, ali to ne priznaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina slovenskih političara i ove godine ljetuje u inozemstvu, ali na pitanja novinara gdje će i kako provesti dane dopusta najviše vole odgovoriti: U Sloveniji, u obiteljskom krugu, piše slovenski tisak.

Poznat je slučaj nekadašnjeg slovenskog ministra vanjskih poslova koji je u jednom javnom nastupu prije izbora naglasio da na odmor nikad ne ide u Hrvatsku iako je nekoliko tjedana prije toga viđen na dubrovačkom Stradunu, gdje se nije skrivao. Grčka, Turska i Hrvatska najčešće su ljetne turističke destinacije slovenskih političara koji su ovaj tjedan počeli s dvotjednim kolektivnim dopustom, počevši od predsjednika države i vlade, pa do ministara i članova parlamenta, piše mariborski list 'Večer'.

Pročitajte i ovo Lee Jae-myung Priznao "Ne želim da on to postane!" Muškarac optužen da je nožem izbo južnokorejskog političara: To je napravio iz suludog razloga Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari

Ministrica za javnu upravu Irma Pavlinič Krebs izjavila je za taj list da će dio dopusta provesti u Sloveniji, a dio u Hrvatskoj, u Novigradu, gdje s obitelji ljetuje zadnjih nekoliko godina. Iako je priznavanje ljetovanja u susjednoj državi zbog emocionalnih opterećenja neriješenom granicom u Sloveniji postalo gotovo politički nekorektnim činom, odlazak na hrvatsku obalu potvrdili su još neki zastupnici i članovi vlade, te mariborski gradonačelnik Franc Kangler, dok je ministar za visoko školstvo i tehnologiju Gregor Golobič izjavio da će jedriti na Jadranu, ne navodeći lokaciju.

Slovenski predsjednik Danilo Tuerk i čelnik najjače oporbene stranke Janez Janša dopust će provesti u Sloveniji u krugu obitelji, navodi mariborski list. Tuerk se odlučio za aktivni odmor u Julijskim Alpama sa suprugom Barbarom, a iskoristit će ga i za brze šetnje te čitanje knjiga koje nije uspio pročitati tijekom godine. U blizini predsjednika države, u selu Lepena blizu Bovca, svoj će godišnji odmor u vlastitoj vikendici provesti i bivši premijer Janez Janša, zajedno sa suprugom Urškom s kojom se nedavno vjenčao.

>> VIDEO: Doznajte gdje ljetuju naši političari

Zbog gospodarske krize, ali i poruka koje moraju uputiti svojim biračima, slovenski političari zadnjih godina najčešće izjavljuju da će odmor provesti skromno i u obiteljskom krugu, i to 'proučavajući ljepote" slovenskih planina i obale.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene