Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne)primjeren poklon

Slovenske diplomate "razljutila" bombonijera hrvatskih kolega: "Nije nam bila namjera provocirati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz našeg veleposlanstva u Sloveniji poručuju kako im nije bila namjera ikoga provocirati.

Hrvatsko veleposlanstvo u Sloveniji zaposlenicima u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova i ostalim državnim insituticijama poklonilo je bombonijeru na kojoj se nalazi karta Hrvatske s granicom iscrtanom duž Piranskog zaljeva.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum

Slovenski portal Dnevnik.si piše kako su ovaj  dar slovenski diplomati ocijenili kao nedopustivu provokaciju.

Na bombonijeri "Pozdrav iz Hrvatske" dijelom je vidljiva karta Hrvatske, a ispod omota se može vidjeti i cijela karta na kojoj je granica između Hrvatske i Slovenije nacrtana po sredini Piranskog zaljeva.

"S obzirom na to da granica između ove dvije države još nije odlučena i da je predmet arbitraže, Ministarstvo vanjskih poslova je bombonijere vratilo hrvatskom veleposlanstvu - i to u vrećici s natpisom "I feel Slovenia"", piše dnevnik.si.

 Hrvatsko veleposlanstvo tvrdi kako im nije bila namjera provocirati bilo koga.

„Pokloni osobama u zemlji primateljici u pred blagdansko vrijeme uobičajena su praksa u diplomaciji. Kao i svake godine tako smo i ove uputili različite prigodne poklone, a odluka o tome što se od hrvatskih proizvoda poklanja bila je moja. Ona je prvenstveno bila osobna poruka dobrih želja i niti u jednom trenutku nije imala namjeru biti bilo kakva politička poruka ili provokacija, već se radi o običnom skromnom pred blagdanskom daru", kazala je za Dnevnik.hr Vesna Terzić, veleposlanica Hrvatske u Sloveniji.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene