Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šverc ljudima

Slovenska policija uhitila vozača iz RH zbog ilegalnog prebacivanja migranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijci i Afagistanci bit će nakon provedenog postupka predani hrvatskoj policiji.

Hrvatski državljanin uhićen je u ponedjeljak u Sloveniji pod sumnjom da je ilegalno prevozio migranate iz Sirije i Afganistana, objavila je utorak policijska uprava Novo Mesto.

Pročitajte i ovo Policija spasila migrante na području Novske - 6 Poplavljeno područje FOTO/VIDEO Dramatična snimka akcije: Pogledajte kako su specijalci kod Novske spasili 28migranata Povrat migranata - 3 "Nužne mjere" Slovenija produljuje granične kontrole, u Njemačkoj novi zakon za brže protjerivanje ilegalnih migranata

Hrvatski vozač zaustavljen je na području Metlike, a prevozio je dva Sirijca i jednu obitelj iz Afganistana za koje je utvrđeno da nemaju dozvole za ulazak i boravak u Sloveniji koja je dio Schengenskog prostora.

Sirijci i Afagistanci bit će nakon provedenog postupka predani hrvatskoj policiji, dok je vozač, hrvatski državljanin, uhićen i bit će predan istražnom sucu.

58-godišnji vozač čiji identitet nije objavljen tereti se da je ilegalnim migrantima omogućio nedozvoljen ulazak u Sloveniju na području malograničnog prijelaza Brezovica. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene