Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borut Pahor

'Slovenija obustavlja rad povjerenstva za arbirtažu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je danas da Slovenija obustavlja rad svoga dijela mješovitog povjerenstva za pripremu arbitraže o graničnim pitanjima s Hrvatskom.

'Na osnovi izvješća o radu povjerenstva koje je podnio supredsjedatelj Miha Pogačnik ocijenili smo da je povjerenstvo iscrpilo svoje mogućnosti i da treba zaključiti svoj rad', rekao je Pahor.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Slika nije dostupna Nova prognoza Delo: 58 posto Slovenaca glasovat će za sporazum

>> Pahor: Vidim svjetlo na kraju tunela

>> Pahor predložio odgodu za RH

Međudržavno slovensko-hrvatsko povjerenstvo za pripremu arbitraže, u kojemu su bili istaknuti stručnjaci za međunarodno pravo iz Hrvatske i Slovenije, osnovano je na temelju odluka slovenske i hrvatske vlade nakon sastanka predsjednika dviju vlada Ive Sanadera i Janeza Janše 25. kolovoza 2007. na Bledu.

Ono je trebalo uskladiti elemente bilateralnog dogovora kako bi se neriješeno granično pitanje predalo međunarodnoj pravosudnoj ustanovi.

Predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader na nedavnu je susretu s Pahorom u Mokricama predložio da spomenuto povjerenstvo održi još jedan sastanak, rekavši da, dok ono ne završi rad, nije uputno iznositi nove inicijative o rješenju graničnog spora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene