Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrda

Slovenija: Hrvati mogu otvoriti poglavlja o ribarstvu i okolišu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pristupnoj konferenciji Hrvatske i Europske unije idućeg tjedna Slovenija će dopustiti otvaranje pregovaračkih poglavlja ribarstvo i okoliš, potvrdio je u petak glasnogovornik slovenskog ministarstva vanjskih poslova Milan Balažic.

'Danas u Bruxellesu još razgovaramo o ta dva poglavlja, ali pregovori idu u pravom smjeru i očekujemo da će ih Hrvatska 19. veljače na pristupnoj konferenciji moći otvoriti', rekao je Balažic u petak za Slovensku tiskovnu agenciju STA. Slovenski premijer Borut Pahor u četvrtak navečer u Bruxellesu je rekao da očekuje da će Hrvatska na pristupnoj konferenciji idućeg tjedna otvoriti najmanje dva od tri pregovaračka poglavlja na koje je do sada Slovenija imala 'sadržajne prigovore', ne specificirajući pojedinosti.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Ilustracija Zaštita okoliša WWF analizirao programe stranaka i njihova rješenja za ovaj gorući problem, pogledajte što su zaključili

>> Slovenija će odblokirati poglavlja o ribarstvu i okolišu

Balažic je danas pojasnio da se radi o poglavljima ribarstvo i okoliš, te da će Slovenija skinuti svoje dosadašnje rezerve uz njihovo otvaranje. Slovenske sadržajne rezerve uz ta poglavlja bile su vezane na hrvatske obveze iz sporazuma o nuklearci Krško, pitanja slovenskih ribolovnih prava ugrađenih u bilateralni sporazum o malograničnom prometu i suradnji (SOPS), te na pitanja primjene hrvatskog zakona o ekološko-ribolovnom pojasu (ZERP) u Jadranu, pojasnio je Balažic. 'Mislimo da će slovenski interesi biti dobro zaštićeni i uneseni u zajednička pregovaračka stajališta EU-a prema Hrvatskoj', dodao je glasnogovortnik Balažic. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene