Obavijesti Video Pretražite Navigacija
7 i pol eura

Slovenci zarađuju i na skidanju vinjeta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na slovenske autoceste ne može se bez vinjete, a još manje od tjedan dana ostalo je za kupnju nove, plave naljepnice, a vozači očito čekaju do posljednjeg trenutka.

Slovenske Državne autoceste sredinom ovog mjeseca prodale su samo 255 tisuća godišnjih vinjeta, a u isto vrijeme prošle godine čak 850 tisuća. U svakom slučaju stare vinjete s vozila treba ukloniti što su neki pretvorili u dobar biznis. Prije nego što vozači nalijepe novu plavu vinjetu moraju maknuti staru, narančastu, a neki govore kako to rade i fenom za kosu. Na benzinskim postajama, ipak, nude alat za to, odnosno grebalicu za manje od eura.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

I slovenske stručne službe nude pomoć, ali ne besplatnu. 'Odstranjivanje počinjemo u kutu, ako je malo mokra pa ugrijana obično ide malo lakše... Vinjete su napravljene tako da ih je nemoguće ukloniti neoštećene, kako se ne bi stavljale s auta na auto', tvrdi Marijan Kočar iz auto-moto saveza. Sve jedinice slovenskog auto-moto saveza skidanje vinjeta naplaćuju po 6 eura članovima, a ostalima po sedam i pol eura, no i lijepljenje naljepnica je rizik.

'Moguće je da se poderu, meni se to dogodilo, a onda je problem što i kako', priča Kočar. Bilo kako bilo, stare vinjete treba ukloniti iz dva razloga, jedan od kojih je lakša kontrola, a drugi smanjeno vidno polje. No, ako se i ne ukloni, nikome ništa, jer kazna nije propisana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene