Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će biti s Medvedgradom?

Slovaci s najmanje 60 mil. eura mijenjaju izgled Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovačka tvrtka HB Reavis na križanju Savske i Vukovarske ulice planira izgradnju velike moderne poslovne zgrade.

Križanje zagrebačke Savske i Vukovarske ulice uskoro bi moglo osvanuti u novom ruhu. Slovačka tvrtka HB Reavis najavila je, naime, da će na tom mjestu izgraditi veliku modernu poslovnu zgradu. Slovaci su preuzeli kredit koji je bivši vlasnik imao od Hypo banke, a u raspisivanje arhitektonskog natječaja krenut će čim skupština Grada Zagreba donese odluku o promjeni i izmjenama DPU Savska - Vukovarska. DPU nije usklađen sa zakonom iz 2007. godine, a skupština bi o tome trebala odlučivati sutra jer je to pitanje stavljeno pod točku dnevnog reda.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

Planovi su odmah izazvali pitanja što će biti s popularnom pivnicom Medvedgrad koja se nalazi na tom križanju, no David Boruta, član uprave i direktor za poslovni razvoj HB Reavis Hrvatska odagnao je strahove.

'Bilo bi šteta rušiti pivnicu, piva je jako fina, a i klopa je dobra, kazao je objašnjavajući da će se graditi u nastavku popularne pivnice.

Ova slovačka tvrtka inače drži 30 posto tržišta nekretnina u Bratislavi. Iako je procjena investicije oko 60 milijuna eura, konačni troškovi znat će se nakon provedenog natječaja. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene