Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivna poruka prijateljstva

Slovačka prva ratificirala Ugovor o pristupanju Hrvatske EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Dobre vijesti iz Bratislave: Slovački parlament prvi ratificirao Ugovor o pristupanju', objavila je hrvatska Vlada na svojem Twitter profilu.

Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji podržalo je 145 slovačkih zastupnika iako bi bilo dovoljno da je za to glasovalo i samo 76 zastupnika, javlja slovačka agencija TASR.

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti"

Postupak ratifikacije ugovora, koji je u Bruxellesu potpisan 9. prosinca, što se tiče Slovačke, završit će se kada ga potpiše slovački predsjednik Ivan Gašparovič, inače hrvatskog podrijetla, a Hrvatska bi postupak trebala okončati do 30. lipnja 2013.

'Ova ratifikacija ohrabrujuća je te značajna i pozitivna poruka prijateljstva Slovačke prema Hrvatskoj' izjavila je ministrica Vesna Pusić komentirajući vijesti iz Slovačke, a prenijela je Vlada RH na svojem Facebook profilu.

Podsjetimo, Republika Hrvatska bi punopravna 28. članica EU trebala postati 1. srpnja 2013. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene