Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ročište 11. srpnja

Sljedeći tjedan Sud BiH odlučuje o izručenju Paravinje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine zakazao je za 11. srpnja ročište na kojemu će se odlučivati o zahtjevu Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske za izručenje Dragana Paravinje, potvrđeno je u srijedu novinskoj agenciji Hini u sjedištu suda u Sarajevu.

Glasnogovornica Suda BiH Manuela Hodžić pojasnila je kako će se tom prigodom odlučivati o mogućem određivanju ekstradicijskog pritvora za Paravinju ali i o tome jesu li ispunjeni uvjeti za njegovo izručenje Hrvatskoj.

'U načelu, odluke u ovakvim slučajevima donose se brzo no s obzirom da se protiv Paravinje vodi postupak i na Osnovnom sudu Sokolac treba pričekati i vidjeti što će sudac odlučiti', kazala je Hodžić dodajući kako je u ovoj fazi nemoguće predvidjeti hoće li i kada Paravinja biti izručen.

I nakon odluke suda konačnu riječ ima ministar pravosuđa BiH koji donosi konačni sud o mogućem izručenju.

Protiv Dragana Paravinje u BiH se vodi postupak na Osnovnom sudu na Sokocu koji ga je optužio za pokušaj silovanja iz 2000. godine.

Paravinja, koji je u istrazi priznao ubojstvo malodobne Antonije Bilić iz Drniša, trenutačno je u zatvoru 'Kula' u Istočnom Sarajevu. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene