Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon ulaganje

Sljedeće godine u Hrvatskoj investicije vrijedne 180 milijuna eura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Investicije vrijedne 180 milijuna eura koje će otvoriti 1.600 radnih mjesta, stižu u Hrvatsku, piše Večernji list.

Između ostalih, u Hrvatsku će sljedeće godine investirati Poljaci i Kinezi, piše Večernji list. Oko 180 milijuna eura teška su ulaganja osam stranih investitora s kojima se vode završni razgovori o ulasku u našu zemlju, a ti bi projekti, piše list, trebali zaposliti oko 1.600 radnika.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Ususret izborima Nova prilika za pokazivanje: Plenković svečano uručio ugovore Porezno rasterećenje - Veće plaće - 1 MANJI POREZ NA DOHODAK Vlada najavljuje porezno rasterećenje: Izračunali smo koliko bi i kome od Nove godine plaće trebale rasti

Jedan od investitora je Poljak, koji je u izboru četiri lokacije tvornicu odlučio graditi u Hrvatskoj, a vrijednost investicije je oko 15 milijuna eura i ona bi otvorila 300 novih radnih mjesta, objavio je list.

Evo zašto dijaspora ni ne pomišlja na ulaganje u Hrvatsku

Među investicijama je, kako piše Večernji, i veliko greenfield ulaganje kineskog investitora vrijedno čak sto milijuna eura. Važne investicije koje su pokrenute ove godine ili su pred realizacijom su one Jadran Galenski laboratorija, Plive, Belupa, Jadrane iz Malog Lošinja, AD Plastike, počela je i gradnja golf-terena na Srđu, zatim tvornice obuće Paul Green pa rekonstrukcija sisačke željezare, gradnja novog pogona za preradu proizvoda ribarstva Sardine, gradnja tvornice Kaspar papir, praonica radne i zaštitne odjeće ulagača CWS Boco te su najavljena ulaganja u Aluflexpacku, piše list.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene