Obavijesti Video Pretražite Navigacija
200 000 slijepih žena

'Slijepi su oni s predrasudama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj živi pola milijuna osoba s invaliditetom. Više od 200 tisuća su žene.

'Slijepi su oni s predrasudama', naziv je spota kojim Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje upozorava na problem diskriminacije slijepih žena. Uz spot, već godinu dana provodi se i poseban projekt kojim se ženama s oštećenjem vida pomaže da se lakše uključe u društvene procese i dođu do posla.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Menstruacija - 2 "Može biti dvosjekli mač" Jedna bi europska zemlja mogla postati prva koja ženama plaća bolovanje zbog bolnih menstruacija. Hoće li to uvesti i Hrvatska?

'Želimo promovirati drukčiji pristup koji se oslanja na sposobnosti i kapacitete slijepih žena i djevojaka', rekla je Sanja Cesar, voditeljica projekta.

'Meni je ovaj projekt puno značio jer volim informirati ljude da slijepe osobe mogu funkcionirati u svakodnevnom životu onako kako to mogu i zdrave osobe i to smo pokazali ovim spotom', rekla je Martina, sudionica u projektu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene