Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobrodošle padaline

Slijedi kišno razdoblje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veći računi za struju mnogima će značiti i skuplje grijanje, koje je ovih dana ponovno ušlo u uporabu. Niske temperature, pogotovo jutarnje, obilježile su protekle blagdane. No prema objašnjenju stručnjaka, hladnoća i nije neobična za travanj.

Protekli vikend s kišom, ali i snijegom u gorju, temperatura se osjetno spustila u svim krajevima što je potrajalo i idućih nekoliko dana, osobito u jutarnjim satima. Treba reći da su temperature koje smo imali prije ovog prodora, do čak 25 stupnjeva Celzijevih u unutrašnjosti, a do 20 stupnjeva uz Jadran, bile nešto čemu se treba čuditi jer su višegodišnji prosjeci za travanj u kopnenim, ali i morskim gradovima, zapravo puno bliži temperaturama koje imamo ovih dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Ipak, jutarnje temperature koje su i danas bile nekoliko stupnjeva ispod nule, spadaju klimatološki u hladne dane i nisu tako česte za travanj. Vrijeme koje nas čeka do kraja ovog tjedna neće donijeti previše sunca, bit će promjenjivo s tim da će jača kiša i grmljavina biti u noći na četvrtak i onda opet u subotu.

Važno je reći da s ovom promjenom vremena neće zahladnjeti kao prošli put, a obzirom na dugotrajnu sušu, kiša nam je zapravo dobrodošla.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene