Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već viđeno

Sličan scenarij u Hrvatskoj i prošle godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je u parlamentu srušio svoju vladu nakon što su međusobno svi od svih tražili ostavke. Razlog je bio Most koji je prvi zatražio smjenu Tomislava Karamarka - glavnog političkog partnera.

Građani su tada nakon manje od godinu dana morali na izvanredne izbore.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..." Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug''

Prije manje od godinu dana - zemlju je tresla slična politička kriza. HDZ-ova i Mostova Vlada počela se raspadati. Zbog INE, Joze Petrovića i afere Konzultantica Most je zatražio odlazak Tomislava Karamarka.

"Nadam se i da će gospodin Karamarko prihvatiti ovu odgovornost i da će Domoljubna Koalicija dati drugoga predstavnika" rekao je prije godinu dana Božo Petrov, potpredsjednik Vlade (MOST). Nedugo zatim, u Saboru je pala Vlada. Karamarko je dao ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a.

Andrej Plenković je preuzeo stranku i pobijedio na izvanrednim izborima u rujnu prošle godine. Složio je vlast s Mostom koja se klimala sve do danas, kada su i službeno raskinuli partnerstvo. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene