Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seljaci 'obrali bostan'

Slavonskim selima haraju kradljivci voćnjaka i oranica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lopovi haraju županjskom Posavinom. No, ne pljačkaju banke i mjenjačnice, već voćnjake i oranice!

Policija je do sada zabilježila 12 bizarnih krađa polja kukuruza, lubenica, šljivika i voćnjaka. Posljednji je bez cjelogodišnjeg uroda kukuruza ostao ratar iz Županje. Polje kukuruza Franje Miličića puno je stabljika, ali bez klipova, od čega mu se, kaže, zavrtjelo u glavi. Lopovi su mu ukrali pet tona kukuruza. Razočaran i očajan, ostao je bez ovogodišnje zarade, svjestan da kradljivci možda nikad neće biti pronađeni.

Pročitajte i ovo Požeško-slavonska županija - Ilustracija - 10 povodom dana državnosti Život u Hrvatskoj: "Ima nas nekih 13 koji živimo na selu. Moj sin je upravo jučer otišao za Austriju, tako da jedan manje..." Slika nije dostupna Kako se zaštititi? Led u 15 minuta osiromašio ionako siromašne ratare

'Ma tko je jamio, jamio je! Kako kaže Rojs, svi kradu, svi su isti, što da radim?', zapitao se očajni Miličić. Pod okriljem mraka opustošili su cijelo jutro kukuruza, a pljačka je čini se dobro isplanirana, jer nekoliko ih je bralo, a nekoliko tovarilo u vozilo. Bizarne krađe slavonskih plodova policija često istražuje. Preko noći nestaju tone jabuka i šljiva, a u policijskom je zapisniku i jedan bizarni rekorder! naime, s jednog polja lubenica, u jednom danu otuđeno je čak 12 tona lubenica.

Lopovi, čini se, vole i kulen, što nam je potvrdio i Krunoslav Žgela, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske. 'Ostave kulene preko noći na terasama i dvorištima da se suše, misleći da se takvo nešto njima neće dogoditi, ali uvijek postoji prvi put', rekao je Žgela. Prvi put i Franjo će pamtiti, jer ostao je bez jesenske plaće, ali i vjere u ljude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene