Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravično zlostavljanje

Slavonski Brod: Socijalne radnice za propuste još uvijek nisu dobile otkaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri djelatnice slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb koje se dovode u vezu sa stravičnim slučajem zlostavljanja djece, unatoč najavama još uvijek nisu dobile otkaz, što ministrica Milanka Opačić smatra 'sramotnim'.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić potvrdila je danas da su četiri socijalne radnice u Slavonskom Brodu, koje se dovode u vezu sa stravičnim slučajem zlostavljanja djece, još uvijek zaposlene u tamošnjem Centru za socijalnu skrb.

Pročitajte i ovo Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi Tatjana Katkić Stanić Preminulo dijete Tragedija na istoku Hrvatske mogla je biti spriječena? ''Nije se čekalo dvije godine''

Opačić kaže da otkaz nisu dobile zbog greške Upravnog vijeća Centra te da je to sramotno.

>> Slavonski Brod: Zbog propusta kazneno prijavljene četiri socijalne radnice

Prije nekoliko je mjeseci objavljeno da je socijalnim radnicama otkazan ugovor o radu, no na kraju su vraćene na posao. Protiv njih je podnesena prijava za kazneno djelo 'neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta'.

Tromjesečna beba dovezena je mrtva u jutarnjim satima 27. prosinca prošle godine u slavonskobrodsku Opću bolnicu. Nakon što je u bolnicu došao otac djevojčice i, prema izjavama bolničkog osoblja, radio probleme, pozvana je policija koja ga je privela. Policija je u podstanarskom stanu, gdje je ta obitelj živjela, zatekla 2,5-godišnju zlostavljanu i pothranjenu djevojčicu, koja je prevezena na Odjel pedijatrije. Treće dijete, koje je također živjelo u istom domaćinstvu, smješteno je kod udomitelja.

Spomenute su socijalne radnice navodno imale informacije o uvjetima u kojima su zlostavljana djeca živjela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene