Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slavonski Brod: Sedmero oboljelo od mišje groznice, dvoje umrlo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam pacijenata sa simptomima mišje groznice primljeno je u posljednjih mjesec dana na Odjel za zarazne bolesti Opće bolnice u Slavonskom Brodu, od čega je dvoje preminulo.

Kod jednog preminulog bolest je prethodno potvrđena, a kod drugog je u fazi dokazivanja. Umrli su od zatajenja bubrega, odnosno krvarenja, što su simptomi mišje groznice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka Slika nije dostupna misteriozni čistač VIDEO Netko mu je svaku noć pospremao šupu, a onda je na radni stol postavio kameru: "Ostavim stvari izvan kutije i do jutra on to vrati na mjesto"

Rukovoditelj Odjela za zarazne bolesti brodske bolnice dr. Nenad Pandak kaže kako se trenutno na odjelu liječi pet pacijenata čiji simptomi jasno upućuju da bi se moglo raditi o mišjoj groznici.

Riječ je o lakim ili srednje teškim kliničkim slikama, pa bolesnici nisu životno ugroženi.

Pandak kaže kako ne treba širiti paniku, a pretpostavlja se kako je pojavljivanju mišje groznice pogodovao velik broj poljskih miševa i voluharica, koji su glavni prenosioci te bolesti.

Preporuka je zato što manje boraviti u prašnjavim prostorima,
pogotovo podrumima i tavanima, gdje u prašini može biti virus mišje groznice koji se u organizam unosi disanjem. Bolest se ne može prenijeti s oboljele na zdravu osobu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene