Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5 puta više od dopuštenih u EU

Slavonci u strahu zbog povećanih količina arsena u vodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanja su pokazala da velik broj slavonskih vodovoda ima problema s količinama arsena u vodi.

Naime, u Hrvatskoj je dopušteno 50 mikrograma po litri vode. To je čak 5 puta više nego u zemljama Europske unije, gdje je dopušteno svega 10 mikrograma arsena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigli računi u Komletince Novi problemi sa zatrovanom vodom, najavljene tužbe Slika nije dostupna Provjereno u posjedu dokaza Mještani Komletinaca piju zatrovanu vodu, a nadležni to znaju najmanje godinu dana

Europskim propisima Hrvatska se mora prilagoditi najkasnije do 2015. godine. Stručnjaci osječkog Zavoda za javno zdravstvo tvrde da Slavonci, unatoč prisutnom arsenu, piju zdravstveno ispravnu vodu koja nema štetnih posljedica po zdravlje.

>> Pogledajte što kap zmijskog otrova čini ljudskoj krvi

'Voda je u Osječko-baranjskoj županiji konstantno pod kontrolom, čak i u ovim ljetnim mjesecima i voda je zdravstveno ispravna. Bez bojazni iz slavine možemo piti vodu', rekla je Vera Santo iz Zavoda za javno zdravstvo iz Osijeka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene