Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćene 72 autobusne linije

Slavonci odahnuli: "Ne moram misliti kako ću sada kući, ne moram nikoga moljakati"

Panturist vratio ukinute linije u Slavoniji (Foto: Pixell)
Panturist vratio ukinute linije u Slavoniji (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Slavonci mogu odahnuti. Tvrtka Panturist vratila je stari vozni red, pa autobusi u Osječko-baranjskoj županiji od jutros ponovno prometuju i na sve 72 linije koje su ukinute početkom tjedna, što je prvo objavljeno u rubrici Vaš glas Dnevnika Nove TV.

Srednjoškolci i studenti tako nisu kasnili na nastavu, a radnici će se s posla iz gradova imati kako vratiti kući. Odluku o ukidanju linija Panturist je povukao nakon jučerašnjeg sastanka sa županom, premijerom i ministrom prometa koji su obećali pronaći rješenje. U Panturistu traže subvencije jer im brojne linije, kako tvrde, više nisu ekonomski isplative.

Pročitajte i ovo Vaš glas (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nema jamstva u Slavoniji Sudbina vraćenih autobusnih linija i dalje nesigurna: ''Ako se ne pomogne, ljudi će se i dalje nastaviti iseljavati'' Paraliziran život u Osječko-baranjskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Uspjeh rubrike Vaš glas Sve ukinute autobusne linije u Slavoniji se vraćaju: ''Bili smo zatrpani protestima, pozivima ljutitih sugrađana''

Luka Kordić iz Bizovca kaže kako u srijedu autobusa nije bilo, a snalazio se ovako: "Pa išao sam s onim u 12:15, malo sam kasnio u školi, ali šta da se radi."

Blaženka Jovičić iz Samatovaca kaže kako je zadovoljna.

"Naravno da jesam, ne moram misliti kako ću sada kući, ne moram nikoga moljakati."

Butković: Pregovori s Panturistom u tijeku, ali je bitno da autobusi voze

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je prije sjednice Vlade kako se u ovom trenutku još ne zna kakvo će se rješenje naći s Panturistom.

"Razgovarali smo s prijevoznikom koji vrši djelatnost prijevoza linija na tom području, zajedno sa županom, znači kod premijera, i oni će danas normalno uspostaviti liniju, otvorit ćemo razgovore i vidjet ćemo što je rješenje u toj cijeloj situaciji", kazao je.

"Još ne znamo u ovom trenutku kakvo će se rješenje naći, bitno je da oni voze i zaista nije u redu da se samo preko noći linije zaustave i da se ne vozi. Znači, postoje linije koje su redovne, koje su na neki način definirane i u tom smislu ne možemo dozvoliti da nam netko preko noći ne vozi ljude na tom području", dodao je.

Istaknuo je kako "tu nema koncesija", već je riječ o usklađivanju linija koje ide preko Gospodarske komore, a priprema se u Ministarstvu prometa, pa je iz tog razloga i pozvan prijevoznik da nastavi prijevoz i da radi kao do sada. "Razumijem da netko nema računice ili matematike, ali nije sve u matematici", rekao je Butković.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene