Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osijek, Vukovar...

Slavonci izgubili na sudu u Parizu! Dužni 50 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravni postupak koji je završen na arbitražnom sudu u Parizu mogao bi za 5 slavonskih gradova stvoriti veliki financijski problem. Moraju platiti 50 milijuna kuna.

Sud u Parizu je odlučio da Osijek, Vukovar, Beli Manastir, Županja i Vinkovci austrijskim tvrtkama Strabag i Saubermacher moraju platiti odštetu od 50 milijuna kuna, jer su odustali od izgradnje regionalnog odlagališta otpada u blizini Osijeka. 

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Slika nije dostupna Spor oko odlaganja otpada Pet slavonskih gradova u škripcu: Izgubili na sudu, dužni 80 milijuna kuna

Javna ustanova ZOIS, koju je osnovalo ovih pet gradova, najavila je žalbu na presudu. Na konferenciji za novinare otkriveno je da ugovori na hrvatskom i njemačkom jeziku, koje je potpisala prijašnja uprava, nisu identični.

Arbitražni sud prihvatio je njemačku verziju ugovora prema kojoj je hrvatska strana trebala osigurati građevinsku dozvolu. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene