Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I DORH demantirao Index

Linić: Nemam račune izvan Hrvatske, Index laže!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić reagirao je na napise portala Index.hr prema kojima talijanska Financijska policija i DORH istražuju navode da je primao mito. Reagiralo je i riječko Županijsko državno odvjetništvo.

Ministar financija Slavko Linić danas je odbacio te lažima i obmanama nazvao napise portala Index.hr kako talijanska Financijska policija i DORH istražuju navode da je primao mito na bankovni račun u Trstu, te istaknuo da nema račune izvan Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić - 5 ANALIZA PROVJERENOG Priča o Ivanu Turudiću i Andreju Plenkoviću: ''Nikad nisam vidio nešto slično. Znali smo da diramo u osinje gnijezdo, ali...'' Ivan Turudić "HDZ-ov čovjek" Burna rekacija oporbe nakon Vladina prijedloga: "Ako on postane glavni državni odvjetnik, više ne možemo ništa očekivati"

Uoči sjednice Vlade, Linić je novinarima istaknuo kako portal Index 'laže i obmanjuje jer on račune van Hrvatske nema'.

Vlasnika tog portala Matiju Babića prozvao je da 'laže i iskrivljuje', te da svoj nezakonit rad pokušava prikriti širenjem laži i neistina.

'Ako on laže i iskrivljuje, a sami vidite da ga Državno odvjetništvo demantira, onda se pitate zašto on to radi. Pa zato što je on taj koji ne plaća poreze, ne plaća svoje novinare, svoje obveze, zatvara svoje firme, otvara druge. Prema tome, on je osoba koja svoj nezakonit rad pokušava na neki način zaštititi širenjem laži i neistina', poručio je Linić.

>>UŽIVO Linić: I dalje moramo ŠTEDJETI!

'Što drugo reći, da se bavim tim čovjekom? Pa ne pada mi na pamet. On je, nažalost, proizvod hrvatskog društva, nije jedini', dodao je.

Naglasio je kako se laži na njegov račun neprekidno šire još od 1990. godine kada se počeo baviti javnim poslom, te da 'manje-više nijedna laž nije dokazana'.

'Nažalost, ima takvih ljudi koji prljanje i širenje lažnih informcija smatraju da im je nekakva zabava, hobi. Ostaje pitanje zašto to radi', kazao je ministar financija.

Index već danima objavljuje članke po kojima Liniću prijeti istraga zbog sumnji da je u Trstu imao tajni bankovni račun na koji je primao mito, za što ga tereti bivša tajnica direktora Jadranskog pomorskog servisa (JSP) Mirja Tomas.

Taj portal danas je objavio kako na toj Linićevoj aferi zajednički rade hrvatska i talijanska istražna tijela, te da im je iz riječkog Županijskog državnog odvjetništva potvrđeno da su izvidi u tijeku i da se radi o međunarodnoj pravnoj pomoći.

DORH demantirao da provodi istragu protiv ministrra financija

Na upit Nove TV o ovom se slučaju očitovalo i riječko Županijsko državno odvjetništvo. Očitovanje prenosimo u cijelosti.

'Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci temeljem zaprimljene anonimne kaznene prijave provodi niz radnji o pojedinostima kojih Vam ne možemo govoriti, a zatražilo je i međunarodnu pravnu pomoć od nadležnih tijela dviju zemalja. Kriminalističko istraživanje još nije dovršeno.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku nije ni u jednom priopćenju navelo protiv kojih se osoba poduzimaju izvidi.

Na internetskoj stranici Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci objavljen je odgovor novinaru Index HR te demanti, a iz istih je razvidno da se ne provodi zajednička istraga talijanske policije i ŽDO u Rijeci te da je anonimna prijava podnijeta protiv A.M. i pravne osobe, a ne protiv ministra financija kako se to u medijima navodi.' (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene