Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan kasnije

Linić: Ne bih ništa govorio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar financija Slavko Linić (SDP) danas nije želio dodatno objašnjavati optužbe koje je iznio na račun premijera Zorana Milanovića.

Ne bih ništa (govorio), kratko je uzvratio Slavko Linić novinarima odlazeći iz sabornice na svečani prijam u prigodi Dana Hrvatskog sabora, 30. svibnja.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević slučajno?!?! Bivši Milanovićev ministar i prvi na SDP-ovoj listi pio kavu s USKOK-ovim optuženikom, HDZ se oglasio ironičnom porukom Tihomir Cipek, politički analitičar "Prava politička diverzija" Analitičar za Dnevnik Nove TV: "Milanović ide na taj sukob i to se čak kosi s načelima SDP-a. A Plenkovićeva taktika je poput thai chija"

Ništa rječitija nije bila ni donedavna Linićeva pomoćnica, ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, za koju Linić tvrdi da uživa posebnu premijerovu zaštitu, jer je bliska s njegov bratom Krešimirom.

'Ništa, rekla sam sve, reći ću na Glavnom odboru SDP-a', uzvratila je Čavlović Smiljanec 'pritisnuta' upitima novinara što kaže o izrečenim optužbama.

Na novinarsko pitanje boji li se istrage, kratko je poručila kako se 'ničega ne boji'.

Bivši ministar financija jučer je, uz ostalo, ustvrdio kako činjenice pokazuju da je Milanović s bivšom ravnateljicom Porezne uprave Nadom Čavlović Smiljanec podmetnuo dokumente, nakon predstečajne nagodbe tvrtke 'Spačva'. Obrazlažući zašto Milanović grčevito brani Nadu Čavlović Smiljanec, Linić je rekao da je premijerov brat Krešimir Milanović vrlo blizak s njom, a da je ona pokušala utjecati na odlučivanje o predmetima u Poreznoj upravi.

Ljutić: 'Bio bih genije kada bi Mali biskviti mogli naštetiti Krašu'

Inače, Hrvatski sabor jutros ukinuo zastupnički imunitet Nadi Čavlović Smiljanec (SDP) koju USKOK tereti za kazneno djelo protiv službene dužnosti trgovanje utjecajem.

Ona je kazneno prijavljena u proširenju istrage protiv bivše šefice porezne ispostave u Osijeku, Ružice Kovačević, ranije osumnjičene da je stopiranjem ovrhe nad tvrtkom osječkog poduzetnika Željka Biloša proračun oštetila za najmanje 11,8 milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene