Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije bilo sukoba interesa'

Slavko Linić: Branko Šegon ostaje mi pomoćnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sjednice Vlade u četvrtak ministar financija Slavko Linić komentirao je aferu u kojoj je glavni akter njegov pomoćnik Branko Šegon.

Nakon sjednice Vlade u četvrtak ministar financija Slavko Linić komentirao je aferu u kojoj je glavni akter njegov pomoćnik Branko Šegon. Nije htio davati izjave dok nije prikupio sve dokumente.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne uspoređuje se s drugima Reakcije na Šegona: 'Morao je otići i ranije' Slika nije dostupna Privatizacija HTP Korčula Linić vjeruje svojem pomoćniku Branku Šegonu: 'Pridržavao se zakonske procedure'

'Ono što su moja saznanja oko sukoba interesa, s obzirom da je postupio po zakonu smatram da ga nema, ali to je ipak područje rada Povjerenstva koje će dati stvarno rješenje. Moja saznanja govore da sukob interesa ne postoji', rekao je ministar i dotaknuo se regularnosti dodjele kredita.

Leko: Neka o Šegonu odluči Povjerenstvo za sukob interesa

'Želim vrlo jasno reći da su uvjeti kredita za područje turizma vrlo povoljni. Uvjeti nisu nikakvi koji bi bili izvan onih definiranih politika HBOR-a. Kredit je odobren u skladu s kriterijima HBOR-a', zaključio je ministar.

'Propust Porezne uprave'

'Neprihvatljivo je da se predmet četiri godine rješava u Poreznoj upravi i da se o tome ne izvještava policija koja je dala nalog. Razlog za neodgovor u 2011. i 2012. ne postoji i smatram da je to propust Porezne uprave', rekao je ministar koji, tvrdi, o predmetu također ništa nije znao i ne zna razloge zbog kojih nije procesuiran. Najveći dio kadrova koji je radio na tome već ranije je smijenjen, kaže.

'Evidentno je da ne bi trebali državni dužnosnici, neovisno o zakonu, biti ti koji mogu na bilo koji način mogu koristiti sredstva HBOR-a. To je instrukcija koju ćemo dati i ono što je evidentno da o tom dijelu uvijek treba biti obaviještena javnost', rekao je Linić.

'HBOR je institucija koja sve više zauzima važnu funkciju u praćenju razvojnih projekata. Smatram da je to dobro organizirana institucija. Izvori sredstava su i međunarodna sredstva, prema tome smatram da se u HBOR-u radi na pravilan način', rekao je Linić i nastavio.

Premijerova poruka

'Postoji uvijek pitanje transparentnosti u dijelu korištenja sredstava od strane državnih dužnosnika koji ipak, kad gledate moralno ne bi trebali koristiti sredstva neovisno o zakonu. To je nešto što polako moramo shvatiti, to je poruka premijera koji smatra da oni koji su se opredijelili za politiku mogu imati i trgovačka društva, ali se moraju odmaknuti od državnih institucija jer bacaju toliko sumnje na ovakve slučajeve. To je pitanje o kojem govorimo. Curenje u medije ne želim komentirati jer uvijek je pitanje otkuda izlaze dokumenti. Ja smatram da iz HBOR-a nisu otišli.'

Na pitanje hoće li mi Šegon i dalje ostati pomoćnik rekao je da hoće. 'Da, smatram da će biti, ali je vrlo jasna poruka - nitko više neće raditi s bilo kakvim državnim institucijama ako želi obavljati djelatnost. Znači, mogu birati', poručio je Linić.

Međutim, ako povjerenstvo utvrdi da je bio u sukobu interesa - otići će.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene