Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u Slatini

Nevrijeme diljem Hrvatske rušilo stabla, ulicama tekle bujice vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno nevrijeme je oko 17 sati pogodilo šire slatinsko područje na kojemu je prolom oblaka od ulica u nizinskom dijelu grada začas stvorio potoke.

Poplavljeno je više od stotinu podruma i kuća pa su zbog preobilnih oborina neke gradske ulice bile zatvorene za sav promet. U pomoć stradalim građanima priskočili su vatrogasci, policija i komunalci pa je oko 18.30 sati stanje normalizirano, a promet ulicama odvija se bez poteškoća. Za vrijeme oluje udar groma raskolio je dvadesetak metara visoko stablo, a polovica se tog stabla srušila na obiteljsku kuću Milana Vukovića koji je u tom trenutku u kući bio sa suprugom i dvoje maloljetne djece.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

'Od snažnog udara groma gotovo smo svi na trenutak oglušili, a onda je odjeknulo još jednom i dio stabla pao je na kuću da se sve treslo. Djeca su još uvijek u šoku od proživljene nesreće', kaže Milan Vuković kojemu je grom oštetio krovište i poremetio statiku cijele kuće.

Kratko nevrijeme s vjetrom i kišom pogodilo je i Osijek te prouzrokovalo manje probleme osječkim vatrogascima, koji su morali rezati i uklanjati drvo koje je palo na električne vodove.

U Sisku je otprilike 20-ak minuta u popodnevnim satima pala i tuča, uz jak vjetar, no nevrijeme je brzo prošlo. Isto tako, i na sjeveru Hrvatske je bilo olujnog nevremena, a zabilježeno je u Krapini.(Mi.Dr./T.Š./Agencija VLM)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene