Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slanje životopisa

Hrvati 3. u Europi po broju onih koji traže posao u inozemstvu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvati su treća nacija u Europi po broju poslanih životopisa onih koji traže posao izvan granica svoje zemlje. Svi koji ostaju u zemlji poslu se nadaju barem u sklopu mjere za zapošljavanje, ne više za 1.600, već 2.400 kuna.

Pripravnica Iva potpisuje novu kolekciju torbi u jednoj radionici, ali sve pod budnim okom mentorice. 'Svaki početak je težak, ali mora se od nekud krenuti. A ja sam dobila sam priliku raditi i ono što je meni najbitnije priliku nešto naučiti', rekla je Iva za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Što mladi žele? - 4 Izbori pred vratima Oni su ključni za budućnost Hrvatske, no stranke za njih nije briga: "Ovdje vrijede neka druga pravila" Život u Pločama, ilustracija - 6 poražavajući podaci Iz ovog grada mladi odlaze, ali ima i suprotnih primjera: "Sad kad imam obitelj, donijeli smo odluku..."

Osim iskustva, od ove godine dobit će i nešto veći iznos na tekućem računu. Umjesto dosadašnjih 1.600 - kao pripravnik će dobiti 2.400 kuna.

Zadovoljna je Iva, ali i poslodavac. A da bi ih dodatno potaknuli na zapošljavanje, Vlada sve one koji zaposle mladu osobu na neodređeno, oslobađa plaćanja dijela doprinosa na plaću od 17,2 posto. To na plaću od, primjerice, 5.500 kuna, poslodavcu donosi uštedu od oko 1.300 kuna.

Hrvatskoj 1,8 milijardi eura za zapošljavanje i socijalno uključivanje

S mjerama za zapošljavanje Hrvatska ima još puno posla. Kozmetičarka, medicinska sestra, medicinski tehničar, nastavnik informatike - svaka treća mlada osoba u Hrvatskoj barem je jednom pregledavala ponudu poslova na Zavodu za zapošljavanje. Jer kada se sve zbroji bez posla je 98.206 mladih - toliko otprilike stanovnika ima četvrti po veličini grad u Hrvatskoj - grad Osijek.

Spas neki traže i putem europske službe za zapošljavanje. Svoje životopise na tu je adresu poslalo više od 7.000 tisuća Hrvata. Po broju poslanih životopisa, i to samo unutar ove službe, treća smo nacija u Europi. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene