Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredni izbori na načelnika

Slab odaziv birača na izbore u Sibinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U općini Sibinj u Brodsko-posavskoj županija danas se održavaju izvanredni izbori za načelnika, a do 11 sati na izbore je izašlo 690 (10,25 posto) od ukupno 6440 birača.

To je znatno slabiji odaziv u odnosu na uobičajeni odaziv birača na prethodnim izborima, kazao je Stjepan Kukura, predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva. Birači u općini Sibinj na ovim izborima biraju kandidate s deset lista. Na prethodnim lokalnim izborima tamošnji birači načelnika su birali s četiri liste.

Zajedničku koalicijsku listu imaju SDP i HNS, samostalno na izbore su izašli HSS, HDSSB, HDZ, HSP, HSP dr.Ante Starčević, HSU, HSLS i dvije nezavisne liste. Nositelji nezavisnih lista su Dario Dujček i Kristijan Kolarec.

Današnji izbori u općini Sibinj održavaju se zbog ostavke dosadašnjeg načelnika Ivice Batinića (HSS). Batinić je ostavku podnio sredinom kolovoza dok je bio u pritvoru zbog sumnji na malverzacije državnim zemljištem u poslovnoj zoni Slobodnica. Uz Ivicu Batinića u ovoj aferi za malverzacije su osumnjičeni i Zdravko Sočković, bivši predsjednik Skupštine Brodsko-posavske županije i županijske organizacije HDZ-a, Ivan Mišković, vijećnik u općini Sibinj, general Mladen Kruljac, poduzetnik Ivan Rimac, te Željko Gabrić, autoprijevoznik. (Hina)

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 21 pratite na DNEVNIK.hr-u Milanović o Turudiću: "Ovo je prijesna, seljačka laž", imao je poruku i za Plenkovića: "Formira se veliki šator, veći od Hasanagina" Ilustracija Završio na policiji Muškarac se dosjetio "genijalne" ideje kako pobijediti na sudu: Tjednima rođacima suca nosio darove

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene