279210
279210
279210
279210
279210

Sl. Brod: Djelatnice Centra za socijalnu skrb vraćene na posao

  • , 20.03.2013., 10:51
  • Autor:
  • komentara

Četiri djelatnice brodskog Centra za socijalnu skrb koje su nakon nalaza inspekcije Ministarstva socijalne politike i mladih zbog teških propusta u radu prema djeci dobile izvanredne otkaze, odlukom Upravnog vijeća Centra vraćene su na posao.

 
 
 
 

Djelatnice su se zbog izvanrednih otkaza žalile Upravnom vijeću ustanove, kao drugostupanjskom tijelu Centra u odlučivanju, a ono je pak poništilo ravnateljičinu odluku te ih vratilo natrag na posao, piše Brod portal.

'Istina je da su četiri djelatnice kojima sam slijedom nadležnosti veljače uručila izvanredne otkaze vraćene na posao. Žalile su se Upravnom vijeću Centra, koje je moju odluku poništilo. Na tome neće i ne može ostati jer je pravna procedura poznata. Sljedeći korak je da ću im kao ravnateljica sada morati dati redovne otkaze, a u tome slučaju pravdu će moći tražiti putem suda i redovnom građanskom parnicom', rekla je ravnateljica Centra Slavica Nikšić.

>> Ministrica Opačić inzistira na otkazima u 'slučaju Slavonski Brod'

Paralelno, ali posve odvojeno od toga radnog spora, traje kazneni postupak protiv pet djelatnica Centra, među kojima su i spomenute četiri, a kako se radi o pravosudnom postupku ravnateljica Centra kaže kako to ne želi niti može komentirati.

Podsjetimo, riječ je o djelatnicama Centra koje su prema nalazu inspekcijskog nadzora Ministarstva socijalne politike i mladih, prijavljene Općinskom državnom odvjetništvu.

Sve četiri djelatnice terete se za počinjenje kaznenog djela neprovođenja odluke o zaštiti dobrobiti djeteta i zbog evidentnih propusta u radu i neprimjene odredbi Zakona o socijalnoj skrbi i Obiteljskog zakona dobile su izvanredne otkaze. Otkaze su dobile temeljem kriminalističke istrage brodske policije koja je istraživala tragičan slučaj smrti tromjesečne bebe 27. prosinca 2012. i sumnje na zlostavljanje i zanemarivanje njene dvije starije sestre i brata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se