Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održana sjednica

Skupština Istarske županije: Plomin C na plin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijećnici skupštine Istarske županije na večerašnjoj su tematskoj sjednici u Pazinu na kojoj se raspravljalo o izgradnji Termoelektrane Plomin C jednoglasno prihvatili zaključke koje je predložio župan Ivan Jakovčić kojima se poziva Vlada da poštuje županijski Prostorni plan koji predviđa da energent TE bude plin te da o Plominu C raspiše referendum

Izražavajući žaljenje što se večerašnjoj sjednici županijske skupštine nisu odazvali predstavnici ministarstava zaštite okoliša i gospodarstva, istarski župan Ivan Jakovčić izvijestio je vijećnike kako je 25. listopada na Upravnom sudu u Rijeci u ime Istarske županije tužio Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Naime, po njegovim riječima Istarska županija je utvrdila da je to ministarstvo učinilo niz propusta te kako je rekao "pogrešno utvrdila činjenična stanja, povrijedila pravila postupka te povrijedila materijalna prava."

"Vjerujem da je iznimno jasna poruka koju Istra šalje hrvatskoj Vladi. Dijalog nema alternative, naši su stavovi jasni" - kazao je Jakovčić dodavši kako su "boje koalicije u Istri i u Vladi iste, ali to ne znači da su i interesi isti".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "zabavi se, ali zovi taksi" Jakovčić vozio pijan i ostao bez vozačke: "Volim malvaziju, a volim i teran, kao i svaki Istrijan" Slika nije dostupna poglavica big head Pršut na čelu je out? Naš poznati političar promijenio imidž i postavio novi izazov, Instagram mu pun čudnih fotografija

>> Zeleni tužbom pokušavaju odgoditi početak gradnje Plomina C

"Interesi su očito različiti, i to ne čudi. Mi imamo pravo na naš stav koji je transparentan i proaktivan", poručio je Jakovčić dodavši kako neovisno o bilo kojem zakona, pa i zakonu o energiji, "Vlada ima sve mogućnosti da na silu izgradi TE Plomin C na ugljen".

"Ugljen u ovom slučaju nije opcija. Za plin ćemo se boriti svim raspoloživim političkim sredstvima, ponajviše zbog zdravlja građana i budućih generacija" , zaključio je Jakovčić dodavši kako zakon o energiji u ovom slučaju nije presudan.

Svi klubovi vijećnika u županijskoj skupštini tijekom rasprave podurpli su zaključke župana Ivana Jakovčića. Na sjednici su bila nazočna 33 od ukupno 41 vijećnika. Sjednici je nazočio i predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević sa suradnicima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene