452342
452342
452342
452342
452342

Skulptura koja predstavlja poginulog branitelja četiri dana ležat će nasred ceste

  • , 04.10.2016., 10:53
  • Autor:
  • komentara

Skulptura akademskog kipara Domagoja Gračana bit će postavljena u središtu Karlovca, na mjestu pogibije branitelja Milana Dorme.

 
 
 
 
Raskršće na kojem je poginuo Milan Dorma (Foto: Dubravko Halovanić)
Raskršće na kojem je poginuo Milan Dorma (Foto: Dubravko Halovanić)

Skulptura koja predstavlja poginulog branitelja bit će postavljena u četvrtak na raskrižju ulica kod Autobusnog kolodvora, na mjestu gdje je 6. listopada 1991. godine ubijen hrvatski branitelj Milan Dorma. 

Tijelo Milana Dorme ležalo je na cesti četiri dana jer nije moglo biti sklonjeno zbog opasnosti od snajpera iz obližnjeg nebodera i kasarne JNA "Petrova Gora". Upravo zbog toga skulptura akademskog kipara Domagoja Gračana, čije je postavljanje podržao i grad Karlovac, na autentičnom mjestu događaja - u jednom prometnom traku na uglu Smičiklasove ulice i Prilaza Vjećeslava Holjevca - ostat će četiri dana. 

Organizatori su najavili da će umjetnička instalacija biti uklonjena 9. listopada.

Skulptura poginulog branitelja (Foto: Domagoj Gračan)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se