Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Školske ocjene na Internetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekolicina nastavnika već neko vrijeme putem tog medija komunicira sa svojim učenicima. Kada se isprave ispiti ocjene đaci mogu pronaći na svojim ekranima. No osim đaka i profesora od listopada će uvid u te podatke imati i njihovi roditelji.

Neki nastavnici već prakticiraju elektroničko dopisivanje s roditeljima. No do početka listopada prvi put će u Hrvatskoj na Internetu i službeno biti dostupne školske ocjene.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Neizreciva tuga FOTO Dankini roditelji u Boru zapalili svijeću: Otac u suzama poljubio pa ostavio plišanog bijelog medvjedića Ilustracija - 1 VAŽAN PODSJETNIK Kraj školske godine opet kuca na vrata: ''Koja je cijena petice?''

Roditelj će, putem lozinke koju će mu dodijeliti učitelj ili učiteljica, moći od kuće ili s posla provjeriti ocjene svog djeteta.

Informatički komunikacijski program elektroničkog imenika prva će provesti Osnovna škola »Pujanke« iz Splita. Prema najavi ravnatelja Borisa Vidovića, ocjene putem zaštićenog programa na Internetu prvi će moći vidjeti roditelji učenika iz dvaju odjela drugog razreda te osnovne škole. 

Na mreži će biti dostupne bilješke učitelja o učenicima, izostancima, obavijesti o izletima, radnim i neradnim danima, nastavnom planu i programu, te njegovim promjenama. 

Novi sustav omogućila je softverska edukativna platforma MOODLE, kojom se koriste studenti splitskog Fakulteta strojarstva i brodogradnje i još neki, uglavnom tehnički, fakulteti u Hrvatskoj i svijetu. MOODLE je jedan od najraširenijih open-source sustava za podršku daljinskom učenju, a koriste ga mnoga sveučilišta u svijetu. 

Nakon pokusne primjene među učenicima drugih razreda, projekt bi se trebao od iduće godine primijeniti i u višim razredima.

Ministarstvo znanosti,obrazovanja i sporta pozdravilo je projekt, no upozorilo je na potrebu zaštite osobnih podataka učenika. Osim toga iz Ministarstva upozoravaju kako ta mogućnost ne bi smjela potpuno zamjeniti izravan kontakt roditelja i nastavnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene