Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije sigurna

Neće svi učenici u ponedjeljak u svoje škole: Oko 400 djece iz Ivanić-Grada na nastavu će na čak četiri lokacije

Aktualno Galerija Sanacija posljedica nevremena u školi - 3 Sanacija posljedica nevremena u školi - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Sanacija posljedica nevremena u školi - 2 Sanacija posljedica nevremena u školi - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Sanacija posljedica nevremena u školi - 1 Sanacija posljedica nevremena u školi - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Mileo Todić, Mileo Todić, Foto: Dnevnik Nove TV +0 Mileo Todić, Galerija 1/5 >>
Nevrijeme i potres oštetili su neke škole, pa će dio učenika u ponedjeljak na nastavu u zamjenske škole, ali i u vatrogasne i društvene domove. Jedna od školi koje neće moći primiti svoje učenike je i ona u Ivanić-Gradu.

Neće svi učenici u ponedjeljak sjesti u svoje školske klupe, što zbog potresa, što zbog nevremena - negdje će se nastava održavati u vatrogasnim i društvenim domovima ili zamjenskim školama.

Jedna od njih je i osnovna škola u Ivanić-Gradu koje je oštećena u nevremenu u srpnju, gdje je Martina Bolšec Oblak, a razgovarala je s Mileom Todićem, ravnateljem Osnovne škole Đure Deželića.

Sanacija posljedica nevremena u školi - 3 Mileo Todić, Foto: Dnevnik Nove TV

Nastava za oko 400 učenika ove škole u ponedjeljak počinje na nekoliko lokacija zbog čega su organizirali i poseban prijevoz.

Pročitajte i ovo Traže se muškarci s fotografija - 3 Otuđen je novac Jeste li ih vidjeli? Policija moli za pomoć, prepoznajete li muškarce s fotografija?

"Škola nažalost nije sigurna za učenike jer je olujno nevrijeme odnijelo i krov i krovnu konstrukciju škole. Parket se nadigao zbog vlage jer je kiša nemilice padala nakon oluje te su prokisnuli stropovi", ispričao je Todić i dodao kako je školi potreban novi krov te sanacija učionica.

Škola je odmah nakon nevremena krenula u nabavu projekta i troškovnika, a prema procjenama obnova će koštati oko 588.000 eura bez PDV-a.

Pročitajte i ovo Izgorjela brodica u Ninskom zaljevu Opreza nikad dosta Na kupačicu naletio jet-ski i teško je ozlijedio, izgorio gliser

Pročitajte i ovo Školski pribor - 4 Kreće škola Pogledajte što rade roditelji i djeca posljednji dan prije početka nove školske godine

"Naši učenici razredne nastave kreću u učionicama Pučkog otvorenog učilišta, u učionicama učeničkog doma, a učenici predmetne nastave kreću u OŠ Stjepana Basarićeka ovdje u gradu i OŠ Braće Radića u Kloštar Ivaniću, što je općina do našeg grada. Svi naši učenici imat će prijevoz do ovih dviju škola jer se u jednom segmentu radi i o pružnom prijelazu, a druga je škola predaleko da djeca sama idu", objasnio je ravnatelj.

Pročitajte i ovo Povratak u školske klupe, ilustracija - 6 Neke škole odustale od programa U ponedjeljak počinje nova školska godina uz cjelodnevnu nastavu: "Malo je možda nezgrapan naziv koji su upotrijebili i to je preplašilo ljude"

Na pitanje novinarke tko će financirati dodatne troškove, Todić je rekao kako je Zagrebačka županija odobrila dodatan prijevoz.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić problemi u zagrebu Bernardić: "Ako se usporedi s proračunom za 2022. pokazuje se da gradonačelnik laže"

"Što se tiče sanacije, mi smo napravili sve što smo trebali, i troškovnik i projekt, očekivali smo pregovarački postupak, žurnu nabavu, a sada koliko imam informaciju ići će se na otvoreni postupak, odnosno javnu nabavu", rekao je Mileo Todić.

Ravnatelj ivanićgradske škole dodao je i kako su o svemu obavijestili Ministarstvo znanosti i obrazovanja, ali o obnovi brine osnivač, odnosno Županija.

Dodajmo ovome da su nam iz ministarstva odgovorili da ukoliko lokalna zajednica i osnivači nemaju dovoljno sredstva za obnovu, po potrebi će i oni uskočiti. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene