Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinju ljetni praznici

Školarci slavili: 'Završetak škole, napokon!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za više od pola milijuna učenika diljem Hrvatske zadnji je dan škole. Počinju ljetni praznici - odmor, koji su već isplanirali. Osmaši ipak s tugom u srcu jer je godinama zajedništva u školskim klupama došao kraj. No, razloga za sreću i slavlje imaju.

Umjesto knjiga i školskih klupa, odmor, kupanje i plaža. Razloga za sreću ima i previše.' Završetak škole, napokon. Završavamo osnovnu, idemo u srednju, fino feštamo i provodimo se', kazao je Dominik iz Zagreba.

Daleko od učenja i u mislima. Praznike su već isplanirali.'Stiže tulumarenje, ljeto je došlo na red i nitko više ne misli na školu', kazao je jedan učenik.

>> Evo koja su zanimanja tražena!

Školsko zvono označilo je i početak novog životnog razdoblja. Uspomene i prijateljstva iz školskih klupa pratit će ih kroz život. 'Svima je žao što se rastajemo. Svatko će krenuti dalje iako svi želimo ostati zajedno, ali to je nemoguće', kazala je učenica Martina.

Pročitajte i ovo Žičara Sljeme školski praznici Dobre vijesti! Vožnja Žičarom Sljeme ovog tjedna besplatna Zdravi sendviči za djecu - 4 Razlike su ogromne… Proteinski sendvič, fishburger, tuna... Istražili smo koliko stoje namirnice za sendviče koje HZJZ predlaže učenicima, a što zaista jedu u školi

Početak koji spremno dočekuju. Prosjek ni upis u srednju ne brine ih previše. 'Odlučila sam neku gimnaziju upisati, pa ću vidjeti koju, neku da je blizu i da je dobra', kazala je Karla.

U kojim će školskim klupama sjediti na jesen doznat će za manje od dva tjedna. Danas se još opraštaju od onih koje su grijali godinama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene