Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vapaj roditelja

Škola u Sarvašu: Dvije učionice, tri smjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se Hrvatska voli hvaliti da razvija i ulaže u društvo znanja za 21. stoljeće, vrijeme u osječkom prigradskom naselju Sarvaš stalo je još u 19. stoljeću.

Djeca pohađaju nastavu u mjesnom društvenom domu, a zgrada dječjeg vrtića se urušava. Stoga očajni roditelji u strahu za svoju djecu traže hitno rješenje problema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema mira u Slavoniji VIDEO Nevjerojatna najezda komaraca u Sarvašu, snimka nastala dva dana nakon zaprašivanja: "Mi se ovdje moramo nositi s takvom situacijom" Slika nije dostupna Nova imenovanja Rošade u Zagrebačkoj nadbiskupiji: Bozanić razriješio glavnog urednika Glasa Koncila, don Damira Stojića i druge

U dvije učionice gužva se 100 djece u tri smjene, školski su im sati im skraćeni jer u jednoj se učionici održava i nastava i sat tjelesnog odgoja i dječje priredbe. 

Škola je trenutačno podstanar u društvenom domu, jer nova školska zgrada nije izgrađena. Stanje je posebno teško s dječjim vrtićem. Naime, zgrada vrtića kojeg pohađa 23 sarvaških mališana doslovno se urušila.

Roditelji su potpisali peticiju i pisali ministru obrazovanja. Nadaju se da će odgovor dobiti uskoro, a ne kad im djeca krenu na fakultet.

Više o lošem stanju škole i vrtića u Sarvašu u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene