Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oni štite državni vrh

Skočit će i pred metak, za što primaju tek 7.000 kuna plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šeks uskoro bi mogao ostati bez tjelohranitelja i osiguranja. Bivši predsjednik Sabora imao je zaštitu pet godina dulje od zakonske obveze.

Od bivših dužnosnika osiguranje je ostalo još Jadranki Kosor, koja na njega ima pravo šest mjeseci nakon kraja mandata, a zaštita će biti produljena i Tomislavu Karamarku zbog prijetnji koje dobiva sa suđenja Joci Amsterdamu.

Pročitajte i ovo Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..." Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura"

Aktualna vlast u prvih sto dana nije primila ni jednu prijetnju. Za njihovu sigurnost brine se oko 100 posebno obučenih djelatnika policije. Slušalice za komunikaciju, spremna vozila, ozbiljan pogled šefa premijerovog osiguranja, i tako svakoga dana, jer ništa se ne smije prepustiti slučaju.

"Riječ je o izuzetno kvalitetnim policijskim službenicima koji su zadovoljili određene vrste testiranja i tako su pristupili upravi za posebne poslove i sigurnosti", ističe Željko Renić, načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti.

U video prilogu možete pogledati kako izgleda kada, primjerice, premijer izlazi iz zgrade i kako izgleda kad je njegov život ugrožen i kako reagira njegovo osiguranje.

"Isto tako je činjenica da se osiguranje radi glavom, a ne tijelom. primarna zadaća tih ljudi je da su psihofizički stabilni i da u svakom trenutku mogu odraditi vrlo složenu policijsku zadaću, a to je zaštita štićene osobe, objekta ili prostora", napominje Renić.

Kondicija, borilačke vještine i spremnost u svim segmentima neophodna je za ovaj posao. "Za policijskog službenika ne postoji najsloženija zadaća za nas je svaka ista i svakoj smo pristupili na isti način", naglašava Renić.

Štitili su američkog i ruskog predsjednika te svetoga oca - i za svaki posao primali pohvale. Odgovorni su i za život štićene osobe ako je na putu u inozemstvu. "Prva zadaća je zaštita prava sigurnosti i nepovredivosti štićene osobe i svaki će naš službenik ispuniti svoju obvezu", ponavlja Renić.

Kao i tjelohranitelji s filmova spremni su skočiti pred metak radi štićene osobe. Plaća im je s prekovremenim satima oko 7 tisuća kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene