Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek nisu u funkciji

Skijališta spremna za sezonu čekaju snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niti jedno skijalište u Gorskom kotaru trenutačno nije u punoj funkciji zbog nedostataka snijega, doznaje se od voditelja skijališta i lokalnih turističkih zajednica, a snijeg se očekuje sljedećeg tjedna.

Narednih dana će, po vremenskoj prognozi, na ovom području vladati kišovito i relativno toplo vrijeme a za snijeg, koji se očekuje tek sljedećeg utorka, skijališta Gorskog kotara uglavnom su spremna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počela skijaška sezona BIJELE RADOSTI Hrvati pohrlili u Nassfeld Slika nije dostupna Ukoliko se nebo smiluje... Skijanje u Hrvatskoj - ušteda 70%!

Platak ima sad u pogonu bebi lift i pokretnu traku za skijaše početnike u podnožju staze Radeševo. Na njenom vrhu je tek pet centimetara snijega, nedovoljno za skijanje. Platak inače, uz uređaje u pogonu, ima jednu dvosjedežnicu i četiri vučnice te ukupno osam staza. Veliki dom na Platku je gotovo posve popunjen gostima iz svih dijelova Hrvatske.

>> Hrvati spašavaju Slovencima skijašku sezonu

Ni u Begovom Razdolju, najvišem naseljenom mjestu u Hrvatskoj, nema trenutačno dovoljno snijega za ozbiljno skijanje. U pogonu je tek bebi lift namijenjen skijašima početnicima i skijaškoj školi. No, u Begovom Razdolju ni nakon što zapadne snijeg neće ove sezone raditi vučnica na jedinoj stazi. Unatoč tome, u hotelu 'Jastreb' koji se nalazi podno staze, popunjene su sve 43 sobe.

I manja skijališta pripremljena za sezonu

Skijalište Bjelolasica ne radi, no sva oprema na stazama je spremna. Skijalište ima osam staza ukupne duljine oko pet kilometara, a smještajni dio olimpijskog centra, koji se sastoji od 450 soba u pet paviljona, solidno je popunjen. Ostala, manja skijališta u Gorskom kotaru pripremljena su za sezonu. Tako će se nakon dovoljno visokog snježnog pokrivača, po najavama, pokrenuti vučnice u Čelimbaši pokraj Mrkoplja, Rudniku kraj Tršća i Petehovcu kod Delnica.

Čelimbaša ima tri staze od kojih je najdulja 1350 metara, a u blizini je i biatlonski centar Zagmajna. Skijalište Rudnik ima vučnicu, bebi lift i stazu duljine 800 metara, a Petehovac jednu vučnicu, stazu duljine 350 metara a na vrhu brda Petehovac je hotel-planinarski dom i restoran.

Projekt uređenja jednog od najvećih skijaških centara na ovom području, Bijele kose kod Vrbovskog, pokrenut prije nekoliko godina, sad očekuje zainteresirane ulagače za nastavak gradnje. Planirano je uređenje dviju staza ukupne duljine oko dva kilometra s dvije četverosjedežnice i jednom vučnicom. Dosad je obavljen dio infrastrukturnih radova te je iskrčena šuma na dijelu budućeg skijališta.

Prije desetak dana je u Kupjaku otvoreno sanjkalište duljine 130 metara s pokretnom trakom u sklopu obližnjeg ugostiteljskog objekta sa sobama. Od ostalih sadržaja za zimske sportove je u Delnicama klizalište koje je ušlo u treću godinu djelovanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene