Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužba za silovanje

Skandalima hrvatske diplomacije nema kraja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova konzularna afera trese Ministarstvo vanjskih poslova. Hrvatski počasni konzul u Švicarskoj Waldo Bernasconi optužen je za silovanje i nadriliječništvo na čemu je navodno bespravno zaradio 12 milijuna eura.

Istražni postupak pokrenulo je tužiteljstvo talijanske pokrajine Como, a uz Bernasconija osumnjičena su još četvorica liječnika. Pokažu li se optužbe točnima, bit će razriješen dužnosti počasnog hrvatskog konzula. Waldu Bernasconiju, hrvatskom počasnom konzulu u Švicarskoj, pripisuju se strašne optužbe: silovanje, prevara, nadrilječništvo, zločinačka organizacija. Bernasconi koji se predstavlja kao psiholog, specijalizirao se za liječenje anoreksije i bulimije, pa su i žrtve bile uglavnom mlade djevojke. Sud u Comu tereti ga za prijevaru 402 osobe, a raskrinkan je nakon samoubojstva jedne od navodno liječenih djevojaka, Daniele, na temelju njezinog dnevnika. Masaža pubisa kao terapijska metoda donijela mu je i optužbu za silovanje. Ministarstvo se oglasilo priopćenjem. 'Ministarstvo očekuje detaljnije informacije o tom slučaju od hrvatskih veleposlanstva u Švicarskoj i Italiji i pričekat će ishod istrage i sudskog postupka. Ukoliko se pokaže da su optužbe opravdane, Ministarstvo će poduzeti u skladu s diplomatskim kodeksom sve predviđene mjere, među kojima je i njegovo razrješenje s dužnosti počasnog konzula bez obzira što je on već 18 godina počasni konzul', priopćeno je iz ministarstva.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku

>> Hrvatski konzul optužen za silovanje 12-godišnjakinje

Konzulati i dosad poprišta skandala

Goroslav Keler bivši konzul u Australiji prijavljen je zbog krađe namještaja iz Veleposlanstva, vrijednog deset tisuća eura. Bivši konzul u Banjaluci Bruno Paurević uhvaćen je kako vozi ukradeni mercedes. Počasni konzul u Izraelu Samuel Ivan Schlesinger bio je pod sumnjom za silovanje kućne pomoćnice, a veleposlanik u Libiji Jovan Vejnović u slobodno je vrijeme švercao alkohol. Javnost je najviše zabavljala afera oko Nevena Jurice s mjesta šefa misije pri UN-u povukao se zbog bolesti, a zapravo je na privatne ručkove i darove potrošio milijun i pol kuna. Bernasconiju su talijanske vlasti oduzele dozvolu za rad, a lako bi mogao ostati i bez titule počasnog konzula.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene