Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1 ured na više županija

Sjednica Vlade: Donesena odluka o rezanju broja ureda državne uprave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj Sjednici, Vlada raspravlja se o 25 točakam među kojima je i rezanje broja ureda državne uprave.

Vlada je raspravila konačni prijedlog izmjena Zakona o sustavu državne uprave kojim se umjesto 20 ureda državne uprave u županijama predlaže ustrojavanje pet ureda koji se osnivaju za područje više županija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Sjednica Vlade FOTO Pogledajte nove koeficijente u državnim i javnim službama Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika"

Ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina izložio je program ruralnog razvoja 2014.-2020., koji je poslan u Europsku Komisiju, a predviđa 2,4 milijarde kuna potpora za poljoprivredu.

Dodaje kako za obnovu poljoprivredne proizvodnje u poplavljenim područjima Vlada izdvaja 100 milijuna kuna, od čega je 85% financira Europska komisija.

Govoreći o izvješću o stanju i provedbi investicija u energetskom sektoru, ministar Ivan Vrdoljak rekao je kako je realizirano 80% plana te da strateški projekti idu svojim tijekom. 'Tijekom 2014. javna društva planiraju realizirati 32 % više investicija nego 2013.', kaže Vrdoljak.

Zdenko Antešić, zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, rekao je kako Vlada kroz devet mjera ubrzava razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa kao poticaja gospodarskom rastu.

Na dnevnom redu Sjednice Vlade bilo je i donošenje odluke o davanju suglasnosti Hrvatskim autocestama za dva kreditna zaduženja, uz državna jamstva, kod Deutsche Bank AG u iznosu od 400 i 150 milijuna eura radi urednog servisiranja dospjelih kreditnih obveza.

Ministri su dali suglasnost Centru za restrukturiranje i prodaju za kreditno zaduženje, također uz državno jamstvo, kod Erste&Steiermarkische Bank u iznosu od 50 milijuna eura radi podmirenja kreditnih obveza.

Vrdoljak: 'Ne bojim se za budućnost'

Ministar Boris Lalovac izvijestio je kako je u dvije godine, od kad je uspostavljen Centralni obračun plaća, uključeno 250.000 ljudi

Na zatvorenom dijelu sjednice bi Vlada, prema neslužbenim najavama, trebala Nadzornom odboru HEP-a predložiti smjenu predsjednika Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Tomislava Šerića i još troje članova Uprave te tvrtke, a za predsjednicu Uprave predložiti pomoćnicu ministra gospodarstva Sabinu Škrtić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene