Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE BILO KVORUMA

Sjednica slovenskog odbora za obranu ipak nije održana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nedostatka kvoruma nije održana sjednica slovenskog parlamentarnog Odbora za obranu koja je trebala raspravljati o sudjelovanju vojske u provedbi odluke arbitražnog suda.

Sjednica slovenskog Odbora za obranu o sudjelovanju vojske u provedbi odluke Arbitražnog suda o razgraničenju Hrvatske i Slovenije ipak nije održana, javlja N1.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna 'Arbitražni sud može nastaviti postupak i bez Hrvatske'

Sjednica nije održana zbog nedostatka kvoruma. Naime, na sjednicu su došla samo tri zastupnika stranke Janeza Janše te savjetnik Boruta Pahora.

Slovenski premijer Miro Cerar pozivao je da se sjednica ne održi jer takvi sastanci i spominjanje vojnog rješenja šalju krive signale međunarodnoj zajednici o poziciji Slovenije u arbitražnom sporu s Hrvatskom.

Da će sjednicu bojkotirati najavili su članovi odbora iz više stranaka, a posebno iz Stranke modernog centra koju vodi premijer Cerar, izvijestili su u srijedu slovenski mediji.

Iz ureda predsjednika Boruta Pahora je u vezi s kontroverznim sastankom poručeno kako predsjednik stalno ističe da arbitražnu presudu treba primijeniti na miran način, onako kako je bio zaključen i arbitražni sporazum, u vrijeme kad je on vodio vladu, no da ne može utjecati na otkazivanje parlamentarne sjednice jer su parlamentarni odbori posebna i nezavisna tijela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene