Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

50 točaka dnevnog reda

Do ljeta će zastupnici raspravljati o 14 zakonskih prijedloga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici predsjedništva Sabora s predsjednicima klubova zastupnika raspravljalo se o dnevnom redu saborske sjednice. Tako će na dnevnom redu primjerice biti zakon o strancima, oružju, eksplozivnim tvarima, a Sabor će se baviti i Inom.

Predsjedništvo Hrvatskog sabora održalo je sjednicu s predsjednicima klubova zastupnika na kojoj je dogovoren dnevni red predstojeće saborske sjednice.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Sabor Izvanredna sjednica Oporba zaključkom traži smjenu uprava svih odgovornih za aferu "plin za cent"

Sjednica Sabora počinje aktualnim satom sljedeći utorak, a nakon toga kreće se u usvajanje različitih zakona i izvješća. Tako će na dnevnom redu primjerice biti zakon o strancima, oružju, eksplozivnim tvarima, a Sabor će se baviti i Inom.

''Nakon aktualnog sata, prema prijedlogu, neki od prvih zakona koji nas očekuju je zakon o strancima, zakon o oružju, eksplozivnim tvarima. Što se tiče Mosta, nastavljamo s donošenjem zakona koje smo najavili i prilikom konstituiranja Sabora, odnosno s drugim čitanjem zakona koji još nisu prošli taj dio procedure. Radi se o zakonu o pravima zastupnika, zakonu o HNB-u, ovršnom zakonu i nizu zakonskih prijedloga kojima ćemo urediti pitanja čije smo uređenje najavili'', rekao je Šimić novinarima.

Predsjednik Sabora Božo Petrov najavio je da će se na sjednici Sabora, koja počinje u utorak, 17. siječnja, naći 50 točaka dnevnog reda. Sabor će raspravljati o 14 zakonskih prijedloga, među njima i o četiri zakona u hitnom postupku, budući da ih treba uskladiti s europskom legislativom.

Predsjedništvo Sabora raspravljalo je, rekao je Petrov, i o planu sjednica do ljetne stanke kako bi se okvirno znalo kada će se sjednice održavati, koliko će trajati i kada će biti pauze.

"U cilju nam je da raspravu u sabornici napravimo što je moguće dinamičnijom i konstruktivnijom. Zato idemo s prijedlozima izmjena poslovnika i kodeksa o etičkom ponašanju, o čemu očekujemo prijedloge klubova zastupnika", napomenuo je Petrov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene