Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Hrvoja Krešića

Ministar Filipović i čelnik HEP-a nisu ništa znali, ostali prebacuju lopticu: " Najvažnije od svega će biti - čuti kome se prodavao jeftin plin"

U Saboru traje Odbor za gospodarstvo. U uvodnom dijelu ministar Davor Filipović, šef uprave HEP-a Frane Barbarić, ali i čelnici HROTE-a, HERA-e i Plinacra objašnjavaju okolnosti u kojima je HEP jeftino prodavao plin koji je skupo kupovao.

Da nisu baš ništa znali, poručili su ministar i šef uprave HEP-a. Sjednicu prati reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić. Navodi kako se na sjednici pojavljuju novi detalji.

"Čini se da će odmicanjem odbora biti sve zanimljivije. Već je i u uvodnom dijelu bilo zanimljivo čuti poruke ministra Filipovića Barbariću, ali i čelnika HROTE-a, jedna od agencija koje reguliraju tržište i stanje na tržištu koji je svojem kolegi u Plinacrou objašnjava tko prodaje, a tko ne prodaje plin", rekao je Krešić.

"Generalno se može čuti da ovdje ima dosta nervoze i da mnogima ovdje gori pod nogama i da bismo mogli čuti još zanimljivih informacija", dodao je Krešić.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović na požarištu - 3 VATRA SE VIŠE NE ŠIRI FOTO/VIDEO Gorjele kuće, četiri osobe lakše ozlijeđene: Božinović otkrio kolika je šteta, vatrogasci će dežurati cijelu noć

"Nitko u nijednom trenutku ni mene kao ministra ni premijera ni potpredsjednika Vlade nije obavijestio da plin ide u sustav i da se prodaje ovako", poručio je Davor Filipović, ministar gospodarstva.

"Budimo realni, ovo i nije tako rijedak događaj na energetskim tržištima diljem svijeta, ako to razumijemo, od ovog događaja nitko ne bi stvarao prekomjeran problem, kamoli aferu. Smatram da je HEP u maniri dobrog gospodara provodio sve zakonske propise", smatra Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a.

"Očito se nešto bilo događalo, ali je HROTE tu bio na rubu komunikacijskog kanala, nismo znali što se događalo, Neformalni razgovori kolega iz HROTE-a i Plinacra upućivali su da je stvar riješena, kao riješeno je to nema brige", kazao je Boris Abramović, ravnatelj HROTE-a-

"Kad dolazi početak 6. mj vidimo neke nelogičnosti, tržišna cijena ide u jednom smjeru, a cijena na HROTE-ovoj platformi ide dolje", poručio je Željko Vrban, zamjenik predsjednika Upravnog vijeća HERA-e.

Pročitajte i ovo Tuča u Zagorju Nastradala brojna mjesta VIDEO Snažno nevrijeme poharalo kontinentalnu Hrvatsku: Vjetar lomio grane i rušio drveće, tuča u Zagorju i Baranji

"Rasprava bi mogla potrajati još dva sata. Opći dojam koji se provlači je da bi se zaista mogle skinuti rukavice", rekao je Krešić.

"Ministar Filipović se zapitao što je HEP-u trebalo puštanje plina u cijevi i prodaju, a ne preispitivanje drugih mogućnosti skladištenja plina. Najvažnije od svega će biti - čuti kome se prodavao u najvećoj mjeri ovaj jeftini plin", zaključio je Krešić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene