Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči obljetnice pada Grada heroja

Sjećanje na žrtve: Vukovarska mladež uputila poruku mira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan uoči obilježavanja sjećanja na žrtve, u Vukovar pristižu ljudi iz cijele Hrvatske i svijeta. Vukovarska mladost jutros je iz Grada poslala poruku mira.

Za njih su se borili, a vukovarska mladost jutros je zahvalila žrtvama. Svijeću je došao zapaliti i Matej, koji Uči o ratu, ali i moli za mir te da se takvo što više nikad nigdje ne ponovi. Mir Vukovaru poželjela su djeca iz cijele Domovine, a na dječje poruke nisu ostali ravnodušni ni stariji.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Slika nije dostupna 30. obljetnica Učenici Obrtničke škole u Splitu postavili vodotoranj visok tri metra: "I u mom gradu Vukovar svijetli"

>> U Vukovar se vratilo 56.9 posto stanovnika

Tisuće pisama potpore stiglo je jutros vukovarskim mališanima iz Splita, Zagreba i Rijeke. 'Svaka žrtva Vukovara učinjena je za vašu budućnost! Vjerujte mi, mi smo ponosni na tu svoju budućnost', istaknuo je Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara. Budućnost grada 'brusi' se iz dana u dan, a Vukovar se obnavlja i gradi. No, zgrade rastu, kaže Sabo, brže od stope zaposlenosti.

Više od 300 motociklista, hrvatskih branitelja, iz cijele Hrvatske poklonilo se danas svojim suborcima, a nekadašnje vojničke odore, danas su zamijenili motorima. 'Svake godine je isto, suza je uvijek u oku. Čovjek dođe ovdje da se pomoli, zapita, razmisli pa se nakon toga vraća kući', rekao nam je Đani Radovanović, organizator moto-maratona. Do Vukovara su putovali tri dana, od Prevlake do Dunava, odnosno cijelu Hrvatsku, baš kao što će i sutra u Koloni sjećanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene